PES: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće Vlade

Radio Titograd

25.10.2023, 15:07h

< 1 min

Zbog veoma neozbiljnog odnosa odlazeće Abazovićeve Vlade i opstrukcija opozicije, država će imati trošak zbog odlaganja popisa, ali mnogo manji od potencijalnog odlaganja zbog neuspješne realizacije, saopšteno je iz PES-a.
“Naime, zbog najavljenog bojkota opozicije, Monstat se suočava sa problemom nedostatka dovoljnog broja popisivača, što dovodi u pitanje uspješnost realizacije ovog jako važnog pitanja.
Takođe, zahtjevi za kontrolu opozicije ne trebaju biti sporni, kako se nikome ne bi dao alibi da se rezultati i kvalitet popisa dovode u pitanje, te da se kroz planirane sabotaže obesmišljava relevantnost podataka. Abazovićeva Vlada prenebregava i činjenicu da u brojnim opštinama na čijem su čelu predsjednici popisnih komisija iz redova opozicije nema uslova za održavanje popisa, jer nema ni dovoljnog broja popisivača”, navode u PES-u-
Dodaju i da je trošak odlaganja višestruko manji od iznosa koji Vlada troši za Abazovićeva službena putovanja.
“Da je odlazećem premijeru stalo do ozbiljnosti i racionalizacije trošenja novca građana, ne bi novu Vladu zbog sopstvene nesposobnosti dovodio u poziciju odlaganja popisa, dok posljednje dane svog mandata troši za obilazak evropskih metropola i to na račun građana”, zaključuju u PES-u.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content