Perović: Kriminal i korupcija nemaju granica

Radio Titograd

14.02.2024, 07:54h

< 1 min

Foto: PR centar

 

Riječ korupcija izgovorena je toliko puta i kada treba i kada ne treba da se bojim da gubi smisao. Svakako ne treba da bude na ovaj način u javnosti predstavljena i da treba svi da se borimo protiv korupcije, kazala je Jelena Perović, direktorica Agencije za sprečavanje korupcije gostujući na TV E.

Perović navodi da će vrijeme pokazati da li korupcije ima više ili manje, kako kaže, do tada sve institucije trebaju da rade na tome.

“Kriminal i korupcija nemaju granica. To je onaj najveći problem svih zemalja pa i Crne Gore. Ono na čemu mi treba da radimo i na čemu agencija insistira je snaženje integriteta i institucija koje trebaju da spriječe, odnosno dovedu to toga da djelovanje koruptivnog uticaja bude svedeno na minimum, da bude odmah prepoznatljivo”, rekla je direktorica ASK-a.

U emisiji Na kraju dana, na pitanje da li je Agencija za sprečavanje korupcije izložena pritiscima, Perović je odgovorila potvrdno.

“Imamo jako puno političkih pritisaka. Kako kažu, najglasniji su loši đaci a ko gubi ima pravo da se ljuti. U početku smo svi bili šokirani određenim izjavama, ponašanjima i pritiscima i što se političari bave nama. Zar im nije korist da imaju jednu instituciju koja će da im jača integritet i da im govori šta je bolje za njih a samim tim i za našu državu?”, kaže Perović

Perović je navela da građani cijene ASK, kao i Evropski partneri a politički pritisci, koji su ponekad i agresivni su prolazni a rezultati Agencije ostaju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

20.04.2024. u 06:52h

20.04.2024. u 06:52h

Skip to content