Pejović: Nema razloga da ponovo ne glasamo IBAR zakone

Radio Titograd

09.06.2024, 21:38h

< 1 min

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović kaže za TVCG da ne postoji nijedan razlog da se u Skupštini ponovo ne glasa za IBAR zakona.

On je to kazao povodom odluke predsjednika Jakova Milatovića da vrati Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje dva zakona – zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

“Što se tiče konkretno našeg odnosa prema ovom zakonu, kao što znate ovaj zakon koji pripada setu IBAR zakona je dobio pozitivno mišljenje EK i ne postoji ni jedan razlog da ga ne glasamo, s obzirom na to da smo apsolutno posvećeni dobijanju IBAR-a”, kazao je Pejović.

Kako navodi na osnovu, člana 85 stav 4, saziv za sjednicu se može uputiti u roku od sedam dana prije dana određenog za održavanje sjednice.

“Međutim, za to je neophodan dogovor na kolegijumu, a imajući u vidu značaj ovog zakona siguran sam da će kolege na kolegijumu imati afirmativan stav. Takođe, član 182 predviđa da ukoliko predsjednik Crne Gore zahtijeva da Skupština ponovo odlučuje u zakonu, predsjednik Skupštine stavlja taj zakon na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine”, pojasnio je Pejović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content