Pejović: Izjava kancelara Šolca najbolje obesmišljava sve evroskeptične narative

Radio Titograd

04.07.2024, 10:00h

< 1 min

Foto:Skupstina CG

 

Ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje aktuelni kancelar Njemačke Olaf Šolc.

Izjava da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), kancelar Šolc na najbolji način obesmišljava sve evroskeptične narative, koje u medijski etar plasiraju nažalost i oni subjekti sa deklarativno evropskim karakterom.

Aktuelna Vlada, koja je od osnivanja svakodnevno osporavana i optuživana za ugrožavanje evropskog puta, u realnosti je isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme.

Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore.

Kakav odnos prema evropskim integracijama i doprinos za pozitivni IBAR imaju pojedine političke partije u Crnoj Gori, najbolje se vidjelo prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu, od sudije Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta do Vrhrovnog državnog tužioca.

Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

11:10h

Titogradske vijesti, top2,

09:28h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 08:10h

Skip to content