Pažin: Medenici stavljaju na teret nešto što nije bila njena nadležnost

Radio Titograd

14.12.2023, 11:43h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Nekadašnji ministar pravde Zoran Pažin saopštio je da ne zna zašto se Vesni Medenici na teret stavlja nešto što nije bila njena, već nadležnost Sudskog savjeta. On je to saopštio nakon današnjeg svjedočenja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pred SDT se vodi postupak po anonimnom prijavi, protiv Medenice kojoj se stavlja na teret da je navodno počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer iako je navodno znala nije obavijestila Sudski savjet, čiji je bila član, da je protiv tadašnjeg sudije Miroslava Zekića pokrenut krivični postupak zbog tuče. U prijavi stoji da je ona time navodno omogućila da Zekić ne odgovara disciplinski pred Sudskim savjetom, te da ne bude suspendovan i da umjesto 60 odsto zarade prima punu zaradu.

“Saopštio sam da sam o činjenici da se protiv sudije Miroslava Zekića iz Rožaja vodio krivični postupak i da je naknadno osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim vršenja sudijske funkcije, saznao na samoj sjednici Sudskog savjeta. U raspravi koja se tim povodom povela, zauzeo sam pravni stav da ne treba prihvatiti ostavku sudije Zekića koju je podnio, već da isti treba biti razriješen jer je prethodno utvrđeno da je izvršio kirivčno djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije. Većina članova sudskog savjeta bila je drugačijeg mišljenja, što je njihovo legitimno pravo”, rekao je Pažin.

Istakao je da mu nije jasno zašto se to stavlja na teret Medenici, koja tada nije bila nadležna za to.

Medenica je stigla u SDT uz pratnju advokata Zdravka Begovića.

Bivša članica Sudskog savjeta sudija Rada Kovačević i danas je saslušana u svojstvu svjedoka.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

20.04.2024. u 06:45h

20.04.2024. u 06:45h

Skip to content