Pavićeviću i ostalim uhapšenima zadržavanje do 72 sata

Radio Titograd

28.12.2023, 16:28h

< 1 min

Đorđiju Pavićeviću nakon saslušanja u Tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata, objavio je portal RTCG.

Zadržavanje do 72 sata je određeno i Veljku Đuričiću, Ivani i Nikoli Kovačeviću.

Pavićević je čelnik KK Mornar iz Bara.

Advokat Đorđija Pavićevića, Zoran Piperović, saopštio je za TVCG da se njegovom branjeniku stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu i da je izvršio krivično djelo krijumčarenje.

Njegovo poslovanje je kako je naveo, prema ocjeni SDT-a, bilo upitno sa tri inostrane firme od kojih su dvije sa Sejšela, a sporni su im dolasci tri tovara cigareta u Luku Bar.

Piperović ističe da Pavićević nije priznao izvršenje krivičnih djela osim da je okrivljeni Nikola Kovačević bio zaposlen kod njega do kraja radne karijere, da je okrivljeni Đurišić njegov rođak, dok treću okrivljenu Ivanu Kovačević koja radi na Carini, poznaje samo kao Baranin.

Piperović je kazao da su inspektori SPO-a izuzeli kompletnu dokumentaciju iz Pavićevićeve firme koja je, kaže advokat, bila ogromna.

Piperović tvrdi da je njegov branjenik lišen slobode prije nego što su istražitelji uspjeli da se upoznaju s bilo čim iz dokumenata o njegovom poslovanju a na osnovu kojih će se, kaže, utvrditi da je radio po zakonu i na osnovu ugovora o zastupanju firmi sa Sejšela.

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content