Pavićević kandidat Civisa za potpredsjednika Vlade

Radio Titograd

24.10.2023, 12:12h

< 1 min

Foto:Facebook

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Civisa biće potvrđena kandidatura dr Srđana Pavićevića za potredsjednika Vlade, saznaje Portal RTCG. Nakon sjednice, kako su nam kazali nezvanično iz Civisa, biće dostavljeno i zvanično saopštenje.

Pavićević je nedavno u ime Civisa potpisao politički sporazum o formiranju nove vlasti.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SNP-a Crne Gore odlučeno je da predsjednik stranke Vladimir Joković bude predložen za ministra poljoprivrede, a Dragoslav Šćekić za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra sporta i mladih u 44. vladi. Predsjedništvo SNP-a odluku je donijelo jednoglasno.

Sjednica Glavnog odbora SNP-a biće najvjerovatnije održana u četvrtak, kada bi trebalo da budu verifikovane odluke Predsjedništva. Na mjestu ministra sporta Šćekić će zamijeniti Vasilija Laloševića. U aktuelnoj vladi Šćekić je ministar zdravlja.

Kandidate za ministre, prema našim saznanjima, još nije dostavio ni Albanski forum. Sjednica parlamenta na kojoj će se birati nova vlada i novo rukovodstvo Skupštine biće održana iduće sedmice.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević. Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” daće podršku novoj vladi.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content