Partija crnogorskih muslimana: Zoronjić zar ne osjećate stid zbog izjave o Crnogorcima

Radio Titograd

01.08.2022, 13:22h

2 min

Partija crnogorskih Muslimana reagovala je povodom izjave  poslanice Suade Zoranjić koja je izjavila da su ” Crnogorci su izvršili prvi genocid u Evropi u 20. vijeku”.

Reagovanje prenosimo integralno:

Gospođo Zoronjić, zar ne osjećate strah i stid zbog Vaše izjave da su Crnogorci počinili prvi genocid na Balkanu u Plavsko-Gusinjskom području nad islamskim stanovnišvom tog područja? Osjećate li strah i grize li Vas bar malo savjest što rekoste, a mediji preniješe, znate li da Vašom izjavom zarad nečijih tuđih interesa udarate u temelje države Crne Gore, njeno postajanje, njen nacionalni, vjerski i multietnički sklad? Gospođo vašom izjavom udarate na 13.jul iz 1887, na 13.jul 1941 kada je počela prva antifašistička borba u ,od nacista, porobljenoj Evropi , udarate na 21.maj 2006. kad je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. G.Zoronjić nećemo Vama i Vašim nalogodavcima dozvoliti da rušite i unižavate Crnu Goru  njen teritorijalni integritet i njenu nezavisnost, koliko god se vi i vaši istomišljenici trudili, Crna Gora će biti jači i snažnija.

Mogli ste g. Zoranjić  prije Vaše sramne izjave konsultovali crnogorske istoričare, poput Ž.Adrijaševića, N.Ađžića, ako nijeste htjeli njih mogli ste pr.dr Šerba Rastodera koji je jedan od osnivača URE, koji bi Vam sigurno rekli prave istoriske činjenice što i kako se desilo i rekli bi Vam, da je u nasilnom pokrštavanju pored ostalih bio jedan hođža i jednu jako važnu činjenicu, da je Kralj Nikola,a kad je to došlo do njega, naredio da se sa tim odmah prekine, no izgleda  da su Vama bliži srpski istoričari poput Rakovića, Stamatovića itd, ne samo što su Vam bliži nego za njihove interese i radite.

Znate li g.Zoronjić da su ti, kako Vi kažete, „genocidni crnogorci“ na kraju dvadesetog vijeka prihvatili oko 130 hiljada izbjeglica od kojih je bar dvije trećine bilo islamske vjere. Uput da Vas podsjetimo da ne postoji kako vi kažete “muslimanska vjeroispovjest” već samo islamska vjera. Gospođo Zoronjić, ako nijeste znali, u genocidnoj državi i kod genocidnog naroda niko ne traži utočište.

Gospođo Zoronjć, Vi ste sramno oćutali dešavanja u Nikšiću i o pjesmi koja se tamo pjevala, isto kao što ste sramno otćutali kad je istu pjesmu pjevao jedan odbornik iz Budve. Sramno ste otćutali pjevanje iste pjesme za vrijeme litija u Spužu, isto tako sramno otćutaste kad se javio jedan profesor neke srednje škole iz B.Polja da nam objasni da je to epska pjesma i da tu ne vidi ništa sporno. Poslije svih Vaših sramnih ćutanja ni Vaša izjava nije iznenađenje, ali jeste za veliku zabrinutost ko nam vodi državu i ko nam usvaja i predlaže zakone. Gospođo nijesmo zaboravili kako ste u Skupštini Crne Gore glasali za Zakon o vjeroispovijesti. Isto tako sramno otćutaste izjavu Vašeg presjednika partije u Potočarima, koji se izvinio majkama Srebrenice i gle čuda posle desetak dana se sjetio da kaže da je u Srebrenici održao „univerzalni govor“i ono izvinjenje majkama Srebrenice baci pod noge,mnogo toga otćutaste,isto kao što oćutaste prkazivanje filma u Petnjici o osuđenom ratnom zločincu Osmanu Rastoderu.

Gospođo Zoronjic hoćete li se zbog vaše izjave izviniti cijeloj crnogorskoj javnosti,a posebno Crnogorkama i Crnogorcima.Crnogorski Muslimani Vašu izjavu doživljavaju kao remetilačku koja ne ide u pravcu pomirenja,suživota i multi etničkog sklada.Draga gospođo Vaša izjava se ne može nazvati nikako drugačije osim genocidnom.

Predsjednik Partije crnogorskih Muslimanan  Hazbija Skenderović

 

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 22:17h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 21:42h

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 20:54h

Sport, top2

19.08.2022. u 20:50h

Skip to content