Palestinsko predsjedništvo: Američki veto prkosi volji međunarodne zajednice i ohrabruje Izrael

Radio Titograd

21.02.2024, 11:18h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Saopštenje povodom veta Sjedinjenih Američkih Država u Savjetu bezbjednosti UN-a na nacrt rezolucije kojom se poziva na hitan prekid vatre u Gazi.Izjava portparola palestinskog Predsjedništva


Palestinsko predsjedništvo izražava snažnu osudu veta Sjedinjenih Američkih Država u Savjetu bezbjednosti UN-a na nacrt rezolucije kojom se poziva na hitan prekid vatre u Gazi.


Predsjedništvo osuđuje kontinuirano odbijanje SAD-a da zaustavi genocidni rat koji Izrael vodi protiv palestinskog naroda.


Američki veto prkosi volji međunarodne zajednice i ohrabruje Izrael, okupatorsku silu, da nastavi agresiju nad palestinskim narodom u Pojasu Gaze, kao i da izvrši svoj planirani krvavi napad na Rafu.

Predsjedništvo drži Sjedinjene Američke Države odgovornom za varvarske zločine Izraela koji su u toku nad palestinskim 
civilima, uključujući djecu, žene i starije u Gazi.

Ovaj neprihvatljiv stav čini Sjedinjene Američke Države saučesnikom u ratnim zločinima koje je počinio Izrael, uključujući zločine genocida i etničkog čišćenja u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, uključujući Jerusalim. 
Upozoravamo da ovakav stav SAD-a predstavlja ozbiljnu prijetnju za međunarodni mir i sigurnost.

Ovdje se zahvaljujemo državama članicama Savjeta bezbjednosti UN-a koje su stale uz pravdu, mir i ljudsku etiku podržavajući rezoluciju kojom se poziva na zaustavljanje izraelske agresije.

Takođe pozivamo međunarodnu zajednicu da intenzivira svoje kolektivne napore i preduzme praktične mjere za zaustavljanje izraelskog genocidnog rata na okupiranoj palestinskoj teritoriji, posebno u pojasu Gaze.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content