Ovi čajevi imaju najjače dijuretičko dejstvo

Radio Titograd

12.04.2024, 05:55h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Jačanje imuniteta u vrijeme alergija je veoma poželjno. Kako biste u ovome uspjeli bitno je da se pravilno hranite, spavate ne samo 6 do osam sati, već i da se potrudite da u krevet odlazite u isto vrijeme svake večeri, ali i da se detoksikujete uz pomoć vode i čajeva.

Ukoliko ne možete da odolite brojnim iskušenjima kada je riječ o hrani ili ste pušač, trudite se da napravite bar jedan ili dva dana dnevno pauzu od ovih navika.

Dan počenite čašom vode sobne temperature, a zatim skuvajte čaj od korijena maslačka koji ima jako dijuretičko dejstvo. Uz čaj popijete i tabletu vitamina C od 500 mg, a nakon ručka popijte magnezijum direkt od 300 mg. U toku ovog dana je bitno da unesete 3,5 do 4 litre tečnosti dnevno, a to uključuje 1 do 1,5 l vode. Čajevi sa dijuretičkim dejstvom do 1,5l, a tu uključujemo čaj od koprive i čaj od korijena đumbira, sokove od cijeđenog voća do 1l, a ovdje predlažemo pomorandžu, grejpfrut i limun.

Pri pravljenju soka koristite jedan plod koji iscijedite u litar vode, nemojte miješati voće u pripremi ovog soka. Bitno je da tečnost pijete gutljaj po gutljaj, nikako čašu odjednom jer ne omogućavate organizmu da iskoristi ovu vodu, ona ovako samo prolazi kroz organizam. Kafu možete piti bez mlijeka i šećera i to najviše dvije šoljice u toku dana. Gazirane sokove i alkohol nemojte konzumirati, prenoi Pink.rs.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content