Otvorena manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”

Radio Titograd

03.06.2024, 09:46h

2 min

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

 

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto” sinoć je svečano otvorena na Trgu nezavisnosti, u Podgorici, a traje do 20. septembra.

Otvarajući manifestaciju, sekretarka Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Snežana Tomanović je kazala da je “Podgoričko kulturno ljeto” – Programski najsadržajnija manifestacija Sekretarijata za kulturu, tokom koje će do 20. septembra biti organizovan veliki broj programa.

Tomanović je istakla i da će ovogodišnje “Podgoričko kulturno ljeto” promovisati otvorene javne površine, kako bi programski sadržaji bili dostupni što većem broju građana i posjetilaca Podgorice.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije, govorila je i italijanska ambasadorka u Podgorici Andreina Marsela, koja je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Sekretarijatom za kulturu, kao i činjenicom što se važan datum za njenu zemlju: 78-godišnjica Republike Italije, u Crnoj Gori proslavlja koncertom vokalnog sastava “Neri per caso”, koji traje već 25 godina i prvi je put u Podgorici. Marsela je posebno zahvalila što će most “Milenijum” u naredna tri dana biti u nacionalnim bojama Italije.

 

 (Foto: Sekretarijat za kulturu i sport )

Nakon pozdravnih riječi, publika na Trgu nezavisnosti bila je u prilici da prati koncert popularnog italijanskog seksteta “Neri per caso”.

Danas počinje trodnevni festival “Puškinova nedjelja”, kojim Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” obilježava 225 godina od rođenja Aleksandra Sergejeviča Puškina. Festival će biti otvoren u 19 sati u Sali “Marko Miljanov” predavanjem prof. dr Dragana Koprivice “Dok je Puškina, biće i Rusije”.

U utorak, 4. juna, u 21 sat, u paviljonu u Njegoševom parku, održaće se projekcija nagrađivanog italijanskog filma “Ja kapetan”, poznatog scenariste i reditelja Matea Garonea. Taj program takođe se organizuje u saradnji s italijanskom ambasadom u Podgorici.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

14.06.2024. u 06:29h

14.06.2024. u 06:29h

Skip to content