Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog, na njemu pronađeni tragovi modrica

Radio Titograd

18.02.2024, 13:39h

2 min

Novaja gazeta Evropa saznaje da se tijelo ruskog opozicionara i najglasnijeg kritičara predsjednika Vladimira Putina Alekseja Navaljnog nalazi u mrtvačnici bolnice u Salehardu.

Nakon Navaljnove iznenadne smrti u petak, njegovo tijelo je prvo odvezeno u grad Labitnangi, 36 kilometara udaljen od zatvorske kolonije u kojoj je služio 19-godišnju zatvorsku kaznu u gradiću Harp, na dalekom ruskom sjeveru, naveli su neimenovani izvori za Novaju gazetu Evropa.

Oni su dodali da je kasnije u petak tijelo premješteno u oblasnu kliničku bolnicu u regionalnu prijestonicu Salehard.

„Uobičajeno se tijela onih koji su umrli u zatvoru odvoze pravo u Kancelariju za forenzičku medicinu u ulici Glaskova, ali u ovom slučaju iz nekog razloga prevezeno je u kliničku bolnicu“, kazao je bolničar u hitnoj pomoći Saleharda.

Dodao je da je dovezen u mrtvačnicu, i onda su postavljena dva policajca ispred vrata.

“Mogli su i da postave natpis “nešto misteriozno se ovdje dešava”. Nqaravno, svako je želio da zna šta se desilo, čemu tolika tajnovitost i da li pokušavaju da sakriju nešto ozbiljno”, naveo je taj neimenovani bolničar.

Ubrzo se saznalo da se radi o tijelu Alekseja Navaljnog i da njegova smrt nije bila “kriminalne prirode”, što je izraz koji se koristi da nagovijesti da je korišćeno vatreno oružje, dodao je izvor i kazao da se tada proširila glasina da je bolničkim patolozima zabranjeno da obave autopsiju.

“U toj tački su se mišljenja podijelila. Neki su kazali da je stigla naredba iz Moskve da se sačeka dolazak specijalista iz glavnog grada, dok su drugi rekli da su sami bolnički doktori odbili da obave autopsiju. Slučaj je politički i nije jasno u šta će se izroditi. I, ako obavite autopsiju i dobijete direktnu naredbu da izmijenite rezultat, nećete moći iz toga da se izvučete. I, takođe, možete na kraju vi da ispadnete krivi… A ako nema autopsije, niko nema šta ni da pita”, dodao je taj izvor.

Takođe je naveo da mu je rečeno da su na tijelu Navaljnog pronađeni tragovi modrica, i mada, izgleda, nijesu od batina, Navaljni je morao da bude živ u trenutku kad su se pojavile modrice.

Izvor.N1

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

22.03.2024. u 19:24h

22.03.2024. u 19:24h

Skip to content