Otac sa Daunovim sindromom radio 25 godina u fabrici da bi školovao sina

Radio Titograd

23.03.2023, 18:55h

2 min

Uobičajena zabluda o osobama s Daunovim sindromom je da ne mogu imati djecu. Žene s Daunovim sindromom mogu roditi djecu, a u izuzetno rijetkim slučajevima i muškarci mogu postati očevi.

Jad Issa, muškarac s Daunovim sindromom iz Sirije, ne samo da je dočekao dijete sa svojom ženom, već je njegov sin postao i ljekar.

Otac i sin

Kad se rodio njegov sin Sader, svi su bili presrećni, a s obzirom da se radilo o prvom djetetu Jad kaže kako su ga malo i razmazili.

Doktor sa roditeljima

Sader se uvijek rado prisjeća da se kao dijete osjećao jako voljenim i da bi njegov otac provodio vrijeme s njim igrajući razno razne igre. Jad je uložio sav svoj trud kako bi njegov sin ostvario svoje snove. Radio je u mlinu za pšenicu i štedio je novac za sinov fakultet. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći kako bi izdržavao svoju porodicu, a prema Saderovim riječima, očev naporan rad i predanost da mu pruži najbolju moguću budućnost inspirisali su ga da postane ljekar, prenosi 24sata.hr.

Otac je danas ponosan

“Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca”, napisao je uz fotografiju sa svojim tatom.

Sader je sada stomatolog, što je jedno od najboljih i najplaćenijih zanimanja u Siriji, a Jadovoj sreći nema kraja. Dok je njegov sin još studirao, Jad bi ljudima ponosno govorio: “moj sin je doktor”.

Pričajući o mami i tati, Sader je rekao da uprkos tome što su decenijama zajedno, ljubav između njegove mame i tate i dalje je kao da su se juče vjenčali.

“Oni se savršeno razumiju. Vole da idu zajedno u šetnje, a ponekad samo sjede i razgovaraju satima”.

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Skip to content