Osumnjičenom za ubistvo psa određen pritvor; Vlahović: Očekujem najstrožu zakonsku sankciju

Radio Titograd

12.06.2024, 18:23h

< 1 min

Osumnjičenom za krivično djelo mučenje i ubijanje životinja i narušavanje njihovog staništa Acu Novoviću određen je pritvor od najviše mjesec dana, kazao je direktor NVO „Prijatelji životinja Podgorica“ Dragoje Vlahović.

Vlahović je rekao da je ta informacija, nakon nekoliko dopisa, potvrđena nevladinoj organizaciji na čijem je čelu iz Osnovnog suda u Posdgorici.

“Podsjećanja radi, Novović se sumnjiči da je psa vezao za svoj automobil, nakon čega ga je vukao, sve dok jadnoj životinji nije polomio vrat. Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju do dvije godine. Naglašavam da je ovo prvi slučaj u našoj državi, da počiniocu ovako monstruoznog zločina nad životinjama bude određen pritvor, te se stoga nadam da će ovo biti podstrek za sve potencijalne zlostavljače životinja, šta ih zapravo očekuje ukoliko se drznu da urade nešto slično, jer jedino tako možemo doprinijeti smanjenju ovakvih krivičnih djela. Ne treba podsjećati javnost da je sličnih slučajeva bilo i ranije, ali da su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno, a samo rijetki sa najblažim kaznama”, kazao je Vlahović.

Nada se da je takvoj praksi došao kraj, te stoga za Novovića očekuje najstrožu zakonsku sankciju. Zahvalio je svima koji su prethodnih dana doprinijeli da ovaj slučaj ne prođe nezapaženo.

“Tu prije svega mislim na većinu medija, koji su dali svoj nemjerljivi doprinos utičući da pravosudni organi po prvi put donesu ispravnu odluku. Moramo konačno shvatiti da ubijanje i mučenje životinja nije zabava, već krivično djelo, za koje počinilac mora biti kažnjen”, zaključio je Vlahović.

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2,

11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

07.07.2024. u 22:26h

07.07.2024. u 22:26h

Skip to content