OSNOVNI SUD:Osuđen policajac zbog zlostavljanja na Cetinju

Radio Titograd

11.01.2022, 17:00h

2 min

Policijski službenik Vuk Vuković osuđen je danas u Osnovnom sudu na Cetinju na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog toga što je 28. jula 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta “La martina” na Cetinju izvršio krivično djelo zlostavljanje na štetu vlasnika tog lokala Ivana Roganovića. Tu informaciju prenio je Radio Cetinje.

Cetinjski list je objavio snimak iz noći 28. jula prošle godine kada je specijalni tim Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) napravio raciju u cetinjskom lokalu “La Martina”.

Kamere postavljene u tom lokalu zabilježile su da je Roganovića jedan od maskiranih policajaca prisilno spustio na pod, a potom ga gazio nogom po glavi u udarao. Dalje maltretiranje sprečava drugi policajac, koji je odgurnuo kolegu.

Roganović je iste noći podnio krivičnu prijavu protiv policijskog službenika, a iz policije su sjutradan saopštili da su pokrenuli interne procedure, obavijestili Unutrašnju kontrolu.

Najavili su i da će, ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestvovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti.

Roganović je u izjavi za Radio Cetinje tada kazao da ne zna i da ne može ni da pretpostavi koji je povod da policajci prema njemu demonstriraju silu, budući da je porodičan čovjek, otac dvoje maloljetne djece, koji je od 2008. godine zaposlen kao obezbjeđenje u jednoj firmi i da na taj način zarađuje za život.

Nakon incidenta na Cetinju, Savjet za građansku kontrolu rada policije utvrdio je da je prilikom intervencije na Cetinju došlo do očigledne prekomjerene upotrebe sile policijskog službenika.

U zvaničnom saopštenju iz Uprave policije svojevremeno su saopštili da će “bez obzira na to što utvrdi postupak nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije.”

Izvor.RTV Cetinje

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:55h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:43h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:29h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:21h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:45h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:19h

Skip to content