Oslobodite se mrava u kući na zdrav način

Radio Titograd

06.05.2024, 06:22h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Poznato je da se mravi mogu pojaviti u vašem domu sa toplijim vremenom, a njihovu najezdu možete spriječiti sa nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

Mnogi će automatski kupiti pesticid za borbu protiv ovih štetočina, ali ovaj metod može biti opasan ako imate kućne ljubimce ili djecu.

Međutim, postoji mnogo prirodnih sastojaka koji mogu efikasno ubiti mrave bez pribegavanja toksičnim hemikalijama.

Pesticidi mogu potencijalno kontaminirati podzemne vode i ubiti leptire, pčele i druge važne insekte kada se koriste za eliminaciju mrava. Umesto toga, možete isprobati prirodna sredstva koja su manje štetna za okolinu, vas, vašu porodicu i vaše kućne ljubimce.

Na internetu možete pronaći mnoga popularna prirodna rešenja za odvraćanje mrava, kao što su bijelo sirće, limunov sok, cimet ili crni biber.

Ove metode mogu biti efikasne u odvraćanju jer njihovi jaki mirisi mogu zbuniti tragove mirisa kojim se mravi vode, što im otežava navigaciju i manje je verovatno da će ostati u tom području.

Međutim, ovo je samo kratkoročno rešenje jer ovi prirodni sastojci neće ubiti mrave niti spriječiti veću infestaciju. Umjesto toga, mnogo je efikasnije koristiti sodu bikarbonu ili puder za bebe da biste uklonili mrave iz svog doma.

Mravima je potrebna vlaga da bi preživjeli, a prašak za pecivo ili puder za bebe brzo apsorbuju vlagu u njihovim tijelima i dovode do dehidracije. Sve što treba da uradite je da sipate sodu bikarbonu ili puder za bebe tamo gdje ste vidjeli mnogo mrava, samo budite oprezni kada ga koristite u blizini trave jer može da isuši zemlju, prenosi Klix.ba.

Međutim, najbolji način da se zauvijek rešite mrava je da kombinujete bebi puder sa šećerom u prahu.

Šećer djeluje kao mamac za mrave i lakše ćete ih se osloboditi.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 11:08h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:16h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:04h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:01h

Skip to content