Orlandić: Abazović obmanjuje javnost, njegova vlast pamtiće se po odlasku niskobudžetnih kompanija i ukidanju letova

Radio Titograd

07.11.2023, 11:13h

3 min

Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Danilo Orlandić reagovao je na izjavu poslanika GP URA Dritana Abazovića o stanju na računu Aerodroma Crne Gore.

„Dragi poslaniče Abazoviću, matematika Vam očito ide lošije od politike, a politika od sporta. I tako se u začaranom krugu Vaših pogrešnih koraka, torta tek razledila, a Vi opet postižete autogol i to zahvaljujući netačnim informacijama koje dobijate od mreže Vaših saradnika koje ste pozicionirali kako bi kontrolisali Aerodrome Crne Gore”, poručio je Orlandić.

Prema njegovim riječima, Abazović po ko zna koji put obmanjuje javnost.

„I dok Vi pogrešno sabirate i po ko zna koji put obmanjujete javnost, ta mreža poslušnika Vam se sve više dijeli, u očajničkim pokušajima da zadrži privilegije, posebno „domaćinsko“ korišćenje kreditne kartice Aerodroma koja sve češće služi za pokajničke kafe i političku trgovinu s predstavnicima nove Vlade”, dodao je Orlandić.

On je kazao da će upravljanje aerodromima za vrijeme Abazovićeve partije ostati upamćeno po odlasku skoro svih niskobudžetnih kompanija, ukidanju letova i štrajkovima zaposlenih.

„Ipak, vrijeme koje je Vaša politička partija provela upravljajući aerodromima biće zaista upamćeno. Ali ne po ovim milionima koje spominjete, već po galopirajućem odlasku skoro svih niskobudžetnih kompanija i ukidanju letova, a pomalo i po štrajkovima zaposlenih koji mjesecima zahtijevaju poboljšanje uslova rada. Vašom današnjom objavom, umnogome ste im pomogli. Više ne moraju iscrpno obrazlagati svoje zahtjeve, već je dovoljno je da se pozovu na Vašu izjavu – novca za povećanje ima. A oni to i treba da znaju, jer su ga upravo oni zaradili”, naveo je Orlandić.

Orlandić je podsjetio na to da su Aerodromi 2019. godine zabilježili rekord od 2,7 miliona putnika i blizu 15 miliona eura profita.

„Vjerujem da ste u ovih 26 miliona eura, uračunali 1,5 milion eura koje su bile na poslovnim računima aerodroma u momentu kad sam nezakonito dobio otkaz što su Sudovi i potvrdili. Nadam se da ste u ovih 26 miliona eura, uračunali i 9.6 miliona eura koje sam lično, svojim zalaganjem i dobijenim sudskim presudama, u borbi koju su vaše vlade žestoko opstruirale, naplatili od MNE Airlines-a. To Vam ne smeta da se sada svi dičite tim novcem, i „trudom“ da se naplati. Upitno je da li su u ovih 26 miliona eura, vaši saradnici uračunali i 3 miliona eura koje sam zajedno sa saradnicima uspio da sačuvam od Vašeg prijatelja Duška Kneževića, koji je htio da ih otuđi od aerodroma, zbog čega je u toku postupak pred nadležnim sudom i zbog kojeg su već neki njegovi saradnici bili lišeni slobode?

Da li ste u ovih 26 miliona eura uračunali i 5,5 miliona eura koje treba da se naplate od države na osnovu Zakona o MNE Airlines-u, takođe u redovnom sudskom postupku? Podsjećam Vas, da su Aerodromi Crne Gore u naše vrijeme su 2019. godinu, obilježili rekordom od 2,7 miliona putnika i blizu 15 miliona eura profita. Žao mi je što ni u jednoj kategoriji koja govori o uspješnosti jednog preduzeća nas niste prestigli, iako su predstavnici Odbora direktora zabilježili više gostovanja od svih ministara Vaše Vlade zajedno, u pokušajima da naštelovanom statistikom prikažu poslovanje rekordnim”, kazao je Orlandić.

Orlandić je istakao da o poslovanju Aerodroma u ranijem periodu govore rezultati i realizovane investicije.

„I dok zatrpavate javnost procentima i brojkama koje su veoma često netačne, nepotpune i nebitne, građane samo zanima kada će ponovo letjeti za Barselonu, Zagreb, Mančester i ostale mnogobrojne destinacije koje smo velikim radom i posvećenošću ostvarili. Na kraju, o poslovanju Aerodroma u ranijem periodu govore rezultati i realizovane investicije koje ne možete umanjiti čak ni korišćenjem kalkulatora kojem očigledno treba promijeniti baterije, baš kao što je svima jasno da je za dobrobit ove Države i njenih najvažnijih resursa poput Aerodroma, dobro da ste pošli”, zaključio je Orlandić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

13:24h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:21h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 08:59h

Skip to content