Opština Kotor DPS-u: Nismo bili organizatori već pokrovitelji manifestacije, osuđujemo svaki vid nacionalizma

Radio Titograd

01.08.2022, 17:37h

< 1 min

Danas je DPS Kotor još jednom pokušao da obmane kotorsku i crnogorsku javnost izvrtanjem činjenica i namjerom da kotorsku upravu okarakteriše kao nacionalističku, kazali su iz Opštine Kotor regujući n asaopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) koji su naveli da su lokalne vlasti Kotora i Budve “tradicionalnu manifestaciju pretvorile u nacionalistički performans”.

Kako, poručuju iz Opštine Kotor, ne žele da “ovi prizemni pokušaji dovedu do bilo kakvih sumnji”, radi cjelokupne kotorske i crnogorske javnosti moraju, kažu, iznijeti nekoliko činjenica.

“Opština Kotor i TO Kotor su bile pokrovitelji, a ne organizatori manifestacije “Dani pamidore, masline i meda”; Pokrovitelji smo organizacije koja afirmiše poljoprivredne proizvođače iz Grblja, manifestacije koja nije tradicionalna, kako kaže DPS, već se održava po drugi put, s obzirom da za njihovo vrijeme poljoprivredni proizvodjači nisu imali ni subvencije, a kamo li sajam”, istakli su u saopštenju.

Dalje navode da kao pokrovitelji nijesu učestvovali u organizaciji, “a još manje u odabiru pratećeg programa ili kontroli gostiju i učesnika u ponašanju”.

“Osuđujemo svaki vid nacionalizma, ma sa koje strane dolazio, pa ćemo u budućem djelovanju sa organizatorima manifestacija na teritoriji cijele opštine uraditi sve da ne dolazi do scena koje bi bilo koga mogle uvrijediti ili provocirati”, naglašavaju u Opštini Kotor.

DPS-u poručuju da “ponekad posjete manifestacije koje Opština i TO organizuju”.

“Gospodi autorima saopštenja DPS, poručujemo da umjesto što čekaju nekog pojedinca koji im može služiti za sitno politikantstvo, ponekad posjete manifestacije koje Opština i TO organizuju, kako bi se uvjerili da sve prolazi na najvećem mogućem nivou, uz učešće ogromne većine građana Kotora”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Skip to content