Omeragić: Pozdravljamo izjavu Milatovića, nije dobro formirati vladu bez BS

Radio Titograd

17.10.2023, 15:38h

< 1 min

U Bošnjačkoj stranci pozdravljaju stav predsjednika države Jakova Milatovića da nije dobro da se Vlada pravi bez učešća Bošnjačke stranke jer je stav Milatovića, kako kaže Adel Omeragić utemeljen na činjenici da iz procesa izostaje proevropska stranka i autentični predstavnik jedne petine građana u Crnoj Gori.

“Pozdravljamo izjavu predsjednika Milatovića, da nije dobro da BS, kao autentični predstavnik bošnjačkog naroda ne bude dio Vlade Crne Gore”, kazao je portparol BS-a Adel Omeragić.

Stav predsjednika Milatovića je, kaže Omeragić, utemeljen na činjenici da se bez proevropske partije, a BS, dodaje, jeste proevropska partija i jedina članica EPP iz Crne Gore, ne može praviti proevropska i eurotlantska Vlada.

“Ovu izjavu doživljavamo i na način da nije dobro iz procesa odlučivanja isključiti predstavnike naroda koji čini jednu petinu ukupnog stanovništva”, kazao je Omeragić.

On je istakao da se Bošnjačka stranka od svog osnivanja zalaže za NATO i EU integracije, vladavinu prava, jednakost, građansku, multietničku i sekularnu Crnu Goru.

“Smatramo da svaka proevropska vlada mora biti okupljena oko ovih ciljeva i sastavljena od političkih partija koje kroz svoj program i političko djelovanje afirmišu ove ciljeve”, zaključio je Omeragić.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da mu je žao što Bošnjačka stranka nije dio dogovora o novoj vladi.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content