Okončana istraga protiv Igora Nikića: Podgoričanin optužen zbog ubistva sugrađanina

Radio Titograd

30.01.2023, 06:45h

< 1 min

Foto:Pixabay

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četrdesetdvogodišnjeg Podgoričanina Igora Nikića, koji se, kako se sumnja, nakon svađe u jednom podgoričkom pabu, fizički sukobio sa dvojicom gostiju lokala, a kada je izvukao deblji kraj, pošao za oružje, vratio se u kafić i hicem iz pištolja usmrtio sugrađanina Dragana Ševaljevića (40). Optužnica je predata Višem sudu na kontrolu, a kako nam je saopšteno iz tog sud, odluka o njoj još uvijek nije ekspedovana. Predmet je zadužila sudija tog suda Sonja Keković.

Kako su ranije prenijeli pojedini mediji, Nikić je prilikom saslušanja pred tužiocem Andrijanom Nastić priznao da je pucao u Ševaljevića, nakon čega mu je određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Prema pisanju medija, očevici ubistva su policijskim inspektorima ispričali da je Nikić, nešto oko 22 sata, burno reagovao zbog kafanskog ceha.

– Ispričali su i da su se Ševaljević i L., koji je bio s njim u društvu, umiješali u sukob i da je Nikić, nakon verbalnog konflikta i fizičkog obračuna s njima, izašao iz kafića. Nakon nekoliko minuta se vratio naoružan i počeo da puca. Ispalio je šest ili sedam hitaca, od kojih je jedan pogodio Ševaljevića, nanoseći mu smrtonosnu povredu, a potom je pobjegao – utvrdili su istražitelji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Nikić se nakon nekoliko sati bjekstva, oko tri sata poslije ponoći, taksijem dovezao do podgoričkog Centra bezbednosti, gdje se predao.

Inspektori su prethodno u naselju ispod Gorice, nadomak jednog hotela, pronašli vozilo kojim je pobjegao nakon zločina.

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Nikić, za kojim su intenzivno tragali, u ranim jutarnjim časovima došao u službene prostorije, gdje je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:36h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

09:45h

11.03.2023. u 18:53h

11.03.2023. u 18:53h

Skip to content