Odvoji vrijeme za sebe: Slike Tiha Vujovića u Atrio Concept House u Podgorici

Radio Titograd

25.10.2023, 15:25h

2 min

“Tihove slike imaju terapeutsku moć nad ljudima a njegova energija spajanja vodi ka zagrljaju kao jednom od ultimativnih ljekova za mnoge bolesti”, poručuju iz NVO Oro

NVO Oro i NVO Ljubav i prijateljstvo organizuju u poneđeljak 30. oktobra u 18 sati u Atrio Concept House (Ulica Miljana Vukova br. 43) u Podgoriciizložbu motivacionu slika umjetnika Tiha Vujovića.

Postavka se realizuje u okviru kampanje ”Odvoji vrijeme za sebe” s ciljem podrške oboljelima od karacinoma dojke i širenju svijesti o značaju prevencije u borbi protiv ove opake bolesti.

Iz NVO Oro podsjećaju da je ružičasti oktobar mjesec podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke i ima izuzetnu društvenu važnost, te da su njihovi emocionalni, psihološki i socijalni izazovi ogromni i zahtijevaju podršku i razumijevanje.

tiho

“Zbog usamljenosti i izolovanosti oboljelih od izuzetnog značaja je organizovanje grupa i druženja za njihovu podršku gdje žene mogu izraziti svoja osjećanja, podijeliti iskustva i brige sa drugima koji prolaze kroz slične situacije”, navode u najavi izložbe.

Zbog svega ovoga a povodom pomenute kampanje, NVO Oro je potpisala memorandum o saradnji sa NVO Ljubav i Prijateljstvo sa kojom će organizovati motivacionu izložbu slika Vujovića u čijem centru stvaranja je, kako napominju, žena kao najuzvišenije i najljepše biće koje je najzaslužnije za produžetak besmrtnosti naše civilizacije homo sapiensa.

“Tihove slike imaju terapeutsku moć nad ljudima a njegova energija spajanja vodi ka zagrljaju kao jednom od ultimativnih ljekova za mnoge bolesti. Atrio Concept House je mjesto spajanja ovih energija osmijeha, podrške i zagrljaja u cilju podizanja digniteta življenja oboljelih ali i onih koji to nijesu”, poručuju iz NVO Oro.

Izvor: Portal analitka

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content