Oduzeta mu dozvola, a na saslušanje se uključio video-pozivom – dok je vozio

Radio Titograd

31.05.2024, 05:44h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Muškarac iz Mičigena kome je oduzeta vozačka dozvola, pridružio se onlajn sudskom saslušanju preko „Zuma“ gdje se vidjelo da je za volanom.

Kori Haris se nije fizički pojavio na sudu na saslušanju 15. maja. Umjesto toga, kako pokazuje snimak objavljen na društvenim mrežama, uključio se preko Zuma, i to dok je vozio.

Sudija okruga Vošteno Sedrik Simpson je najprije pitao Harisa da li je vozio kada se pridružio saslušanju. Haris mu je odgovorio „da se upravo zaustavlja na parkingu kod svog ljekara“ i da će biti spreman za saslušanje za „jednu sekundu“.

Nakon kratke pauze advokatica koji zastupa Harisa, Natali Pejt, koja je tog dana bila na sudu, zatražila je odlaganje saslušanja za dvije do četiri nedelje.

„U redu, možda ja ne razumijem ali mi ovde imamo čovjeka koji vozi, a znamo da mu je dozvola oduzeta?“, upitao je sudija Simpson. Pejt je potvrdila da su upravo vidjeli vožnju osobe koja je bez potrebne dozvole.

Sudija je brzo dodao: „Evo, gledam njegov dosije. On nema dozvolu. Oduzeta mu je, a on vozi“.

Pejt je potvrdila da je sudija bio u pravu. Simpson je zatim pogledao po sudnici, praveći dugu pauzu, sa izrazom nevjerice rekavši da mu nije jasno zašto je Haris uradio tako nešto, dok je sam Haris sve vreme bio na video-vezi iz svog automobila.

Simpson je izdao nalog da se Haris istog dana uputi u pritvor okruga Vošteno. „O, moj Bože“, bio je jedini Harisov komentar.

Nije poznato da li je pritvoren i kako je proces tekao dalje, a predstavnik Suda, kao ni advokatica Pejt rekli su da neće komentarisati još neriješene predmete.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:37h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:32h

Titogradske vijesti, top1

23.06.2024. u 06:16h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:49h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:22h

Skip to content