Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice, odbrana tražila izuzeće vijeća

Radio Titograd

25.11.2022, 10:55h

2 min

Foto:Sudovi.me

Kontrola optužnice podignuta protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i još 16 osoba, odložena je danas na neodređeno. Jedan od advokata odbrane Zoran Piperović, tražio je izuzeće tročlanog sudskog vijeća, a o tom zahtjevu odlučiće predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Piperović je naveo da je vijeće jasno saopštilo da postoji osnovana sumnja, u jednom od rješenja o (ne)osnovanosti pritvora, te da već ima svoj stav.

– Fakat je da ste govorili o osnovanoj sumnji, a ako ste to naveli onda smatrate da postoje i dokazi za tu osnovanu sumnju. Stoga je nepotrebno da mi danas iznosimo naš stav o dokazima i osnovanoj sumnji, naveo je, između ostalog, Piperović.

Ovo je treći put da se odlaže kontrola optužnice, a prva dva zakazana termina bila su odgođena na zahtjev advokata iz redova odbrane.

Na prethodnom terminu, Medenica se pojavila u pratnjih svojih advokata. I ako je sud nakazo da se kontrola odlaže na zahtjev advokata Medenica je zatražila da se obrati sudu i javnosti.

– Koja bi to crnogorska majka ostavila svog sina jedinca, cerku udovicu, maloljetnu unučad. Ja sam 40 gpdina gradila pravosudnu karijeru. Štitila pravosuđe. Nikad nisam sa bojnog polja pobjegla. Ja hoću da se branim. Da zaštitim sebe – kazala je tada Medenica.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:54h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:43h

Titogradske vijesti, top1

05.12.2022. u 07:24h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 06:30h

Skip to content