Odbrana tvrdi da je hapšenje Krstovića pokriće za neznavenost policije i tužilaštva

Radio Titograd

15.11.2022, 09:13h

3 min

Foto:Pixabay

Budimir i Marina Krstović su uhapšeni i optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina da bi tužilaštvo i policija prikrili svoju neznavenost pred stranim partnerima koji su dojavili da u Luku Bar ulazi kontejner sa drogom, kazao je juče u podgoričkom Višem sudu advokat Stefan Jovanović.

– Snimanje i fizičko obezbjeđenje kontejnera je određeno tri dana prije nego je tovar krenuo iz Luke Bar u Mojanoviće. Kako tada nijesu određene mjere tajnog nadzora nad Budimirom i Marinom Krstović jasno je da je i sama policija očekivala da stvarni vlasnik droge preuzme tovar u Luci Bar. Kako do toga nije došlo, kontejneri su poslati u Mojanoviće a samo iz razloga da međunarodni partneri ne bi pomislili da je tužilačko policijski aparat neznaven – kazao je advokat Jovanović nakon što je proveden izvještaj o praćenju kontejnera iz Luke Bar do magacina u vlasništvu Krstovića u zetskom selu Mojanovići.

Optuženi Budimir Krstović smatra da je nadzor nad kontejnerima organizovan kako bi se N. N. lica upozorila da ne dolaze po robu.

– Zašto ne nađemo lice u policiji koje je odgovorno za šverc ove droge – kazao je Budimir Krstović.

Provođenjem nalaza digitalne struke vještaka Balše Savića, sutkinja Kovačević je konstatovala da Budimir i Marina Krstović nijednom nijesu kontaktirali carinike ili bilo koju osobu koja se pojavljuje u postupku pred sudom a povodom dolaska tri kontejnera banana iz Ekvadora koje su naručili preko svoje firme San Francisko sa sjedištem u Podgorici.

Advokat Jovanović podsjetio je da je digitalno vještačenje rezultat istrage koju je u sklopu sudskog procesa sprovodio sud a ne tužilaštvo čija je to bila obaveza.

– Vidjeli smo da optuženi nijesu zvali i interesovali se za predmetnu pošiljku. Iz pregledanih poruka može se vidjeti svakodnevna životna komunikacija Buda Krstovića gdje on hrani mačke, bira da kupi krapa dok njegova kćerka komunicira uglavnom sa porodicom i prijateljima. Iz ovog dokaza proizilazi da Krstovići nemaju veze sa krivičnim djelom za koje se terete – zaključio je advokat Jovanović.

Pred sudom je saslušan krim-tehničar Slavoljub Popović koji je ogovarajući na pitanje advokata Dragoljuba Đukanovića kazao da je on nosio rukavice prilikom kontakta sa tovarom u kome je pronađena droga ali da ne zna da li rukavice nosile i njegove kolege.

Advokat Đukanović je podsjetio da je vještačenjem utvrđeno da na izuzetim tragovima nema DNK optuženih ali da postoji trag ,,ovlašćenog policijskog službenika“.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine pronašla 1.206 kilograma kokaina. Oni su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom.

Sutkinja Kovačević je odbrani i tužiocu predočila da se spreme za iznošenje završnih riječi na ročištu zakazanom za 17. novembar kada treba da sasluša predstavnika MSC Dalibora Prelevića i Veselina Tabaša i odluči da li će sud prihvatiti provođenje dodatnih prijedloga tužilaštva.

Nove prijedloge tužilaštva odbrana ocijenila kao odugovlačenje postupka

Tužiteljka Tanja Božović juče je sudu preložila da se kao dokaz provede dokumentacija pristigla iz Kraljevine Holandije a koja se odnosi na istragu protiv Holanđanina Daun Pitera i dvije kompanije koje su poslovale sa kompanijom San Francisko u vlasništvu optuženog Budimira Krstovića.

Advokat Dragoljub Đukanović je prijedlog tužilaštva okarakterisao kao pokušaj odugovlačenja postupka i da se kod javnosti stvori sumnja protiv Budimira Krstovića – baci magla na čitav proces

– Protiv tog čovjeka, kako čujemo, vodi se istraga. On nije osuđen ni optužen. Kakve to veze ima sa ovim predmetom? Ovdje je cilj tužilaštva da se u ovom postupku odlugovlači – zaključio je advokat Đukanović.

Sud će na narednom ročištu odlučiti da li će se provoditi ovaj dokaz kao i dokumentacija o prolasku trećeg kontejnera iz Luke Bar kroz Mojanoviće prema Srbiji u firmu Krstovića u ovoj susjednoj državi.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

08:38h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:21h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:10h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:54h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:51h

Skip to content