Odbornik Demokrata u Novom vrijeđa Rome: Bahati smećari romske nacionalnosti

Radio Titograd

17.09.2022, 11:42h

< 1 min

Foto: Print screen

Na poslednjoj sjednici Skupštine Opštine Herceg Novi, jedan od odbronika sa liste Demokrata po imenu Savo Niković u svom javnom izlaganju komentarisao je radnike komunalnog preduzeća kao bahate i bespotrebno naglašavao njihovu nacionalnost sa jasnom namjerom svrsatavanja romske zajednice u gradjane drugog reda, saopštio je Samir Jaha iz NVO Mladi Romi.

On je na Facebooku objavio da ovakva izjava koju romska zajednica doživljava kao nepoštovanje i uvredu, nije svojstvena političkoj partiji Demokrata.

“P(r)ozivamo rukovodstvo Demokrata Aleksu Bečića i Stevana Katića da javno iskažu stav po osnovu navedene izjave. Očekujemo reakciju i direktora DOO Čistoće kao i Sindikalne organizacije. Romska zajednica, a posebno i vrijedni radnici komunalnih preduzeća zaslužuju poštovanje i podršku, s obzirom u kakvim okolnostima žive i rade”, poručio je Jaha.

Poručuje ostalim političkim partijama koje nisu reagovale odmah na ovu sramnu izjavu tokom sjednice Skupštine da zakašnjele reakcije i politički marketing u korist ove situacije, nisu dobrodošle.

“Vama, gospodine Nikoviću poručujemo sljedeće : Javno Vam obećavamo da će na sljedećim lokalnim izborima u Herceg Novom romska zajednica imati svog autentičnog predstavnika u parlamentu i tada ćemo Vam u parlamentu kazati “ Jedini bahati smećar ste Vi u Herceg Novom i taj vaš kolega iza Vas koji se smije dok vi vrijedjate radnike komunalnog preduzeća i pripadnike romske zajednice. Vaše izvinjenje ćemo prihvatiti jedino onda kada Vi uzmete metlu u ruke pa očistite vašu ulicu”, zaključio je Jaha.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:10h

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:09h

Sport, top2

07.12.2022. u 17:55h

04.12.2022. u 07:25h

04.12.2022. u 07:25h

Skip to content