Odbornici o imenovanju direktora; Arsović: Ilinčić nezakonito postavljena, poznata po govoru mržnje

Radio Titograd

29.03.2024, 12:22h

2 min

Foto:Glavni grad

 

U toku je sjednica Skupštine Glavnog grada, koja je juče prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Na današnjoj sjednici biće tačka Izbor i imenovanja, a glasaće se i o ostalim tačkama, koje su bile na dnevnom redu 11. sjednice.

Tok današnje sjednice možete pratiti uživo na CdM-u:

Na dnevnom redu je tačka Izbor i imenovanja, a odbornik PES-a Vasilije Čarapić je istakao da je Odbor za izbor i imenovanja donio odluku da se usvoje svi prijedlozi.

Arsović: Ilinčić nezakonito postavljena, poznata po govoru mržnje

Odbornik DPS-a Vladan Arsović naveo je da je u jednom od predloga bila tehnička greška, te pozvao da se taj predlog povuče. Iz Skupštine je objašnjeno da je u pitanju tehnička greška i jedno slovo, kao i da je greška ispravljena.

On je komentarisao i to što je vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” Slavica Ilinčić predložena za direktora u punom mandatu, pitajući šta je nju preporučilo.

“Ilinčić je nezakonito postavljena za vršiteljku dužnosti direktorice Narodne biblioteke ‘Radosav Ljumović’. Nakon toga je mijenjan Statut društva i postavili ste je nezakonito. Ni nakon toga Ilinčić nije ispunjavala uslove”, kazao je Arsović.

On se osvrnuo i na radnu biografiju Ilinčić, navodeći da je u njenom dosadašnjem radu zabilježen govor mržnje prema poslanici Aleksandri Vuković Kuč i LGBT zajednici.

Vešović: Prijava za govor mržnje ništa ne znači

Odbornik Prave Crne Gore Stefan Vešović kazao je da prijave protiv Ilinčić za govor mržnje ne znače ništa, te da ne želi da sluša rekla-kazala priče.

“Svako od nas može da podnese prijavu za govor mržnje, da se ta prijava izviđa i odbije… To nije dokaz o bilo čemu. Ja mogu da podnesem prijavu protiv vas za govor mržnje i da o tome pričam. Insinuacije koje ovdje dajete ništa ne znače. Kada inspekcija utvrdi to što pričate, onda možemo da diskutujemo o tome”, istakao je Vešović.

Šušić: DPS opsjednut Ilinčić

Odbornik NSD, Mitar Šušić naveo je DPS ima opsjednutost gospođom Ilinčić i da se bavi njenim ranijim Fejsbuk objavama.

“To su teme koje se vama čine da su politički zahvalne. Bavite se pojedincima bez pravih argumenata i činjeničnih navoda, a to je veoma ružno. Napadate jednu ženu konstantno. Pitam vaše članove Ženskog kluba da li je Slavica Ilinčić žena? Vaš primjer nije lijep. Ne razumijem ni vaš izlazak da ne bi imali kvorum. Time ne pravite štetu nama nego građanima Podgorice”, kazao je Šušić.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 11:49h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 10:56h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 09:57h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 09:53h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 07:57h

Skip to content