Od danas pojačan inspekcijski nadzor na primorju

Radio Titograd

01.07.2024, 08:44h

2 min

Foto:RTCG

 

Uprava za inspekcijske poslove sprovodiće od danas pojačan inspekcijski nadzor na teritoriji šest primorskih opština odnosno u: Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Budvi, Baru i Ulcinju, saopšteno je iz UIP-a.

“U pojačanom nadzoru učestvovaće inspekcija rada, turistička, tržišna i zdravstveno-sanitarna inspekcija. Kako je planom predviđeno, na terenu će biti preko 70 inspektora koji će raditi kontinuirano punih 60 dana, koliko će trajati pojačan nadzor u pomenutim opštinama”, ističu iz UIP-a.

Naglašava sa se će osim u primorskim opštinama, drugi dio inspektora biti aktivan i u turističkim centrima na sjeveru, odnosno u opštinama Žabljak i Kolašin, na Skadarskom jezeru, u rafting centrima i svim onim mjestima u kojima se očekuje veliki priliv turista tokom ljeta.

“Akcenat će biti na suzbijanju rada na crno, svake vrste sive ekonomije i nelojalne konkurencije. Posebna pažnja biće posvećena očuvanju zdravlja ljudi i turista tokom ljetnjih mjeseci. Inspekcije će vršiti zajedničke nadzore, kako bi se na ekonomičan način, i ne opterećujući subjekte nadzora odjednom izvršio nadzor iz više oblasti poslovanja”, najavili su iz UIP-a.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove su organizovali niz sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava, Poreske uprave, Uprave policije i drugim institucijama sa kojima će sarađivati s ciljem što kvalitetnije realizacije ove turstičke sezone.

Napominju da se prijave mogu podnijeti putem pošte, e-maila: prijave@uip.gov.me , kao i besplatnim pozivom na call centar (080/555-555).

Od 1. jula do kraja avgusta na pisarnici biće organizovana dežurstva svakog vikenda i tokom predstojećih praznika (radno vrijeme 7-15 časova), te ovim putem pozivaju sve građane da im prijave nepravilnosti kako bi pravovremeno reagovali ukoliko je njihova nadležnost ili ih proslijedili nadležnim organima na dalje postupanje.

Sve kontrolne liste koje pojašnjavaju šta je od dokumentacije potrebno da subjekat nadzora pripremi prije samog dolaska nadležne inspekcije objavljene na sajtu Uprave za inspekcijske poslove. (https://www.gov.me/uip/kontrolne-liste)

Pozivaju sve privredne subjekte i sve činioce poslovnog ambijenta da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa i na taj način dočekaju spremno pojačani nadzor tokom sezone, koja će, nadaju se, obilovati kako brojem turista tako i uspješnim poslovanjem u svim privrednim granama.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content