O’Brajen naredne nedjelje u posjeti Crnoj Gori

Radio Titograd

11.05.2024, 10:57h

< 1 min

Foto: The Embassy of the United States of America to Armenia, arhiva

 

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejms O’Brajen posjetiće naredne nedelje Crnu Goru i Gruziju, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

U Crnoj Gori, kako se navodi u saopštenju, O’Brajen će u Kotoru učestvovati na samitu regionalnih lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, uz partnere iz Evropske unije i visoke zvaničnike vlada širom regiona.

“Njegov angažman na samitu biće usredsređen na regionalnu ekonomsku integraciju i šansu za rast koje nudi Plan rasta Evropske unije za Zapadni Balkan i ojačaće snažnu podršku Sjedinjenih Država putu Zapadnog Balkana ka članstvu u EU”, ističe se u saopštenju.

O’Brajen će se takođe u Podgorici sastati sa visokim zvaničnicima crnogorske vlade s kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji i podršci punoj evroatlantskoj integraciji Crne Gore, najavljeno je iz Stejt departmenta.

Prethodno će posjetiti Tbilisi, gdje će se sastati sa predstavnicima vlade, civilnog društva i privatnog sektora.

U Gruziji su u toku protesti zbog planova vlade da usvoji zakon o stranim agentima za koji protivnici kažu da je autoritaran i inspirisan sličnim ruskim potezima. Sporni zakon kritikovali su SAD i EU.

O’Brajen će u posjeti Gruziji i Crnoj Gori boraviti od 14. do 17. marta.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content