Obračun dronovima ne jenjava; Ukrajinske trupe u strateškom naselju Rabotine

Radio Titograd

24.08.2023, 06:53h

2 min

Foto:Guliver

Nastavljeni međusobni okršaji bespilotnim letjelicama. Noćas su oborena tri ukrajinska drona iznad Brjanske i Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, navodeći da nema povrijeđenih niti štete. Holandski borbeni avioni F-16 vjerovatno neće stići u Ukrajinu prije kraja 2024. godine.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski PVO noćas oborio tri ukrajinska drona iznad Brjanske i Kaluške oblasti, navodeći da nema povrijeđenih niti štete.

“Dvije bespilotne letjelice su uništili sistemi PVO iznad teritorije Brjanske oblasti. Još jednu ukrajinsku bespilotnu letjelicu su otkrili i uništili sistemi PVO nad teritorijom Kaluške oblasti”, navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Povrijeđenih i oštećenja infrastrukture nije bilo.

Brjanska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom. Kaluška oblast se na sjeveroistoku graniči sa Moskovskom oblašću.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazduhoplovna odbrana oborila tri drona u pokušaju napada na Moskvu.

Dvije bespilotne letjelice oborene su u Možajskom i Himkijskom okrugu, a još jedan dron je osujećen sredstvima elektronske borbe i srušio se na zgradu u izgradnji u kompleksu Moskva siti.

Četiri prosvjetna radnika su poginula, a još toliko osoba je ranjeno u napadu ruskog drona na školu u gradu Romni na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Igor Klimenko.

Kijev tvrdi da ruska bespilotna letjelica u dunavskoj luci Izmail na jugu Ukrajine uništila 13.000 tona žitarica.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je norveški patrolni avion “P-8 posejdon”, približavao ruskoj granici, ali da se vratio nakon što mu je prišao lovac “mig-29.”

Ukrajinske snage podigle su nacionalnu zastavu u strateškom naselju Robotine u južnom regionu Zaporožja, saopštila je tamošnja brigada, ne navodeći da li je cijelo selo pod njihovom kontrolom.

Obraćajući se učesnicima međunarodne konferenciji o Krimu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je da će Kijev povratiti kontrolu nad tim poluostrvom i svim drugim oblastima koje su trenutno u rukama ruskih trupa.

Dodao je da ukrajinske trupe napreduju u kontraofanzivi koju je pokrenuo Kijev početkom juna, ali nije naveo detalje.

Šef privatne vojne kompanije “Vagner”, Jevgenij Prigožin nalazi se na spisku putnika aviona koji se srušio sjeverno od Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:52h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:44h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:19h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:35h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:31h

Skip to content