Obdukcija dvoje stradilih na Vrtačkoj brani pokazala da je u pitanju utopljenje

Radio Titograd

19.01.2022, 18:11h

< 1 min

Smrt Nikšićanke R.R. (28) i njenog šest godina starijeg partnera i sugrađanina V.R. nastupila je utopljenjem, pokazala je obdukcija koja je obavljena po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Beživotna tijela R.R. i V.R. pronađena su u ponedjeljak na Vrtačkoj brani, a obdukcioni nalaz je pokazao, kako “Dan” nezvanično saznaje, da na tijelima dvoje stradalih Nikšićana nije bilo tragova nasilja.

R.R. je pronađena na rešetki brane u jutarnjim satima, a kasnije tokom dana i V.R. Radnici na brani su primijetili beživotna tijela, o čemu su obavijestili policiju, koja je uz pomoć pripadnika nikšićke Službe zaštite i spasavanja obavila izvlačenje. Iz policije nezvanično saznajemo da je utvrđeno da su oboje stradali istog dana, i to najvjerovatnije u kanalu neposredno uz baraku na Kapinom polju, koje je nekoliko kilometara udaljeno od brane. R.R. je živjela sama u jednoj od prostorija objekta i, navodno, nekoliko dana se nije javljala porodici. Vrata njenog stana policija je zatekla otključana, a ispred barake bilo je parkirano vozilo podgoričkih registarskih oznaka koje je, po nezvaničnim informacijama “Dana”, koristio V.R.

R.R. je sahranjena juče na seoskom groblju u Milojevićima, a V.R. na gradskom groblju pod Trebjesom.

Kako je “Dan” i objavio u prethodnom broju, stradale je, nakon što su izvučeni, identifikovala rodbina. Po nalogu tužioca, pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti su u ponedjeljak, nakon pronalaženja beživotnih tijela, obezbjeđivali Vrtačku branu, ali i baraku u naselju Kapino polje gdje je živjela R.R. Prema nezvaničnim saznanjima, i ranije se dešavalo da R.R. negdje ode i da se danima ne javlja porodici.

Službenici policije su nakon pronalaženja dva beživotna tijela uzeli izjave od više osoba, među kojima su i stanari barake u kojoj je nastradala djevojka živjela.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:55h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:43h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:29h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:21h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:45h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:19h

Skip to content