Obavezno nošenje maski u domovima zdravlja Glavnog grada

Radio Titograd

16.02.2024, 10:26h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Prilikom posjeta ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada obavezno je nošenje maske s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa među pacijentima i osobljem, te očuvanja zdravstvene sigurnosti, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako su kazali, u proteklom periodu u Crnoj Gori evidentiran je porast obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti.

“Osim obolijevanja od Covid-19, porasta RSV infekcija, kao i pertusisa, s obzirom na povećani rizik od transmisije respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama, ističemo važnost obavezne upotrebe maski”, navode u saopštenju.

Iz te zdravstvene ustanove apeluju na sve građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže, da budu posebno oprezni i da preduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera i smjernica kako bismo suzbili transmisiju ovih infekcija. Vaša odgovornost i solidarnost su ključni u borbi protiv širenja bolesti i zaštiti zdravlja zajednice”, poručuju u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada ističu, da će nastaviti da pružaju pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima uprkos svakodnevnim izazovima.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content