Novo dječje igralište u Momišićima: „Mališanima ponudili ono što im je nedostajalo“

Radio Titograd

23.03.2023, 11:44h

< 1 min

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je Momišiće, podgoričko naselje u kom je izgrađeno još jedno dječije igralište, 62. u mandatu aktuelne gradske uprave. U pitanju je površina od 800m2, na uglu ulica Mila Radunovića i Pariske komune, koja je dobila novi izgled i sadržaje namijenjene našim najmlađim sugrađanima.

“Ovo je jedan lijepi stari komšiluk, međutim, komšiluk kom su ovakvi sadržaji dugo nedostajali. Mi smo jednu prethodno neuređenu zelenu površinu uredili, osvijetlili i pokrili hidrosistemom, te iskoristili ovaj prostor da dobijemo multifunkcionalno dječije igralište koje je već danima puno, što će reći da smo uradili pravu stvar i mališanima ponudili ono što im je nedostajalo”, kazao je Vuković i dodao da je vrijednost ovog projekta je preko 40.000 eura.

Imajući u vidu da se radilo o prostoru pod nagibom, gradsko preduzeće Zelenilo izvršilo je trasiranje u dva nivoa. Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru „školice“, a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar. Nivoe povezuju tobogani, oblice u boji i specifični elementi za penjanje. Postojeći biljni fond je osvježen i dopunjen novim sadnicama drveća. Takođe, formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje.

Doprinos realizaciji ovog projekta dale su i ekipe Komunalnih usluga koje su postavile javnu rasvjetu. Istovremeno, u sklopu ovog projekta rađeno je na modernizaciji javne rasvjete i u okolini parkića, gdje je zamijenjeno 16 svjetiljki.

Ekipe Agencije za stanovanje su na igralištu vršile ograđivanje prostora, kao i prostora ispred zgrade. Takođe, u tom kvartu je vršeno uklanjanje grafita.

Građani su kazali da su veoma zadovoljni što je donedavno zapušteni prostor dobio potpuno novi izgled i namjenu, a najmlađi sugrađani mjesto za igru i druženje, te naglasili da je ovo najljepši poklon koji su mogli da dobiju od Glavnog grada.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:44h

Skip to content