Novaković-Đurović: Sjednica Vlade nije o odgađanju popisa, legitimna odluka Spajića da ga odgodi

Radio Titograd

24.10.2023, 15:41h

< 1 min

Foto.Vlada

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović kazala je da sjutrašnja sjednica Vlade neće biti o odgađanju popisa.

Ona je novinarima na Brdu kod Kranja kazala da je 43. Vlada stvorila sve preduslove da se popis održi.

– Vidjeli smo najavu mandatara koji od iduće sedmice preuzima vladu, tako da to i jeste pitanje za novu vlast. Vremenski okvir to dozvoljava i neka naredna vlada donese odluku o tome – rekla je ona.

Đurović kaže da to kada će se vlada formirati nije pitanje za nju već za većinu koja treba da uputi poziv za zakazivanje Skupštine da se izabere predsjednik Skupštine i nova vlada.

– Ipak, sudeći po ovim najavama očigledno je da postoji plan i vremenska mogućnost da dođe do odlaganja popisa na inicijativu mandatara Spajića – dodala je ministarka.

Ona je kazala da je važno da uzmemo u obzir sve preporuke koje dolaze sa evropskih adresa, pa tako i rezoluciju EP u kojoj se predlaže odlaganje popisa.

– Ponavljam, Vlada je stvorila preduslove za održavanje popisa, u međuvremenu dolazi do najave promjene te odluke, to je odluka nove vlade i ona je sasvim legitimna – dodala je Đurović.

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content