Nisu pošteđene ni zelene površine: Parkiraju se i u parkovima

Radio Titograd

29.05.2024, 09:12h

< 1 min

Foto:RTCG

 

U Podgorici je sve više prisutan “saobraćajni vandalizam”, kada nesavjesni građani nepropisno parkiraju automobile na javnim zelenim površinama.

Kako je kazala PR menadžerka preduzeća Zelenilo Milica Vukčević, često se dešava da nesavjesni vozači naruše i zelene površine na kružnim tokovima, usljed neprilagođene brzine.

“Primjećujemo porast vandalizma, gdje građani često nesavjesnim ponašanjem uništavaju zelene površine”, dodala je ona.

Stoga je Vukčević apelovala na sugrađane da vode računa.

“Parkovi su nešto sa čim se ponosimo i to je nešto što nas svrstava na peto mjesto u Evropi po broju zelenih površina”, rekla je Vukčević.

Vukčević je saopštila da je Zelenilo uvelo i novi korisnički servis – Call centar Zelena linija.

“To je jedna od novina koju će građani Podgorice imati na raspolaganju. Na broj 020-220-220 mogu da prijave sve nepravilnosti koje se tiču javnih zelenih površina, moći će da daju sugestije za neko novo dječje igralište ili park. Linija će biti na raspolaganju od 7 do 15 sati. Za sada moram reći da smo imali dosta pohvala na rad, što nas čini zaista ponosnim”, dodala je ona.

Vukčević je najavila da će u skorijem periodu biti izgrađeni novi parkovi u glavnom gradu.

“Trudimo se da u skladu sa planskom dokumentacijom svim građanima izaćemo u susret, naravno u dogovoru sa Glavnim gradom, koji je glavni investitor. Gradiće se novi parkovi, na uglu bulevara Mihaila Lalića i ulice Meše Selimovića, zeleni pojas na Bulevaru Stanka Radonjića, najavljuje se izgradnja Senior parka, a rekonstruisaćemo Karađorđev park”, najavila je Vukčević.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content