Nišavić direktor Vodovoda, Božović Deponije, Ilinčić biblioteke “Radosav Ljumović”

Radio Titograd

16.10.2023, 21:04h

2 min

Foto:radiotitograd.me

Skupština Glavnog grada imenovala je Aleksandra Nišavića za izvršnog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, dok su za vd direktora Deponije izabrali Aleksandra Božovića.

Skupština je većinom glasova izabrala vd direktoricu NB “Radosav Ljumović” Slavicu Ilinčić i pored protivljena odbornika iz Demokratske partije socijalista.

Skupština Glavnog grada je reaimenovala Odbor direktora DOO Sportski objekti.

Andrija Klikovac (DPS) ukazao je na to da su na sjednici Odbora za izbor i imenovanje imali tri problematične situacije.

“Jedna je u vezi direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice kada se to imenovanje relativno brzo povuklo sa dnevnog reda. Druga situacije je bila u vezi ostavke članice odbora direktora Čistoće zbog prelaska na drugu funkciju, a potom na odboru stiže pismo članice da ona više ne podnosi ostavku. Opet su kazali da je tehnička greška. Treća situacija je od petka, kada smo imali da imenovanje člana savjeta JU Kakaricke gore, a kada dolazi do promjene imenovanja na samoj sjednici. Došli smo u neozbiljnu situaciju kada na samoj sjednici saznajemo imena ljudi koji se imenuju za članove savjeta jedne javne ustanove. Ne možemo da donosimo odluku o kandidatima o kojima ne znamo puno”, rekao je on.

Smatra da je najproblematičnijie imenovanje direktorice Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” Slavice Ilinčić.

“Ponavljam, nije mi jasno da niko iz uprave Podgorice povodom ovoga nije reagovao. U vezi nekih imenovanja bićemo uzdržani… Nije problem kada neko ima dobro imenovanje i predlog kandidata”, rekao je Klikovac.

Dodaje da se nepartijski kadrovi smjenjuju, kao i da to nije dobar aspekt odlučivanja.

“U vezi novog direktora Vodovoda Aleksandra Nišavića nećemo glasati pozitivno, jer mislimo da gospodin nema dovoljno iskustva. Ponavljam, najbitnije je da sistem izbora novih kadrova bude transparentan, kao i da postoji jasna procedura”, kazao je odbornik DPS-a.

Nermin Abdić (DPS) je kazao da ne treba zloupotrebljavati govornicu Glavnog grada i neke stvari “treba da ostanu u odborničkim klubovima”.

Saša Zeković je kazao da problem u vezi ponašanja Labudovića mora biti predmet dodatne rasprave.

Biljana Ćulafić (DPS) kazala je da “ne treba zaboravljati prošlost ako želimo da idemo naprijed”.

Miloš Mašković (SD) rekao je da Slavica Ilinčić pripadnike manjinskih narodna u Crnoj Gori naziva pogrdnim imenima.

“Riječ je o osobi koja Covid-19 liječi duvanskim dimom. Osobi koja ne voli pripadnike manjina, kojoj je spaljena NATO zastava simbol. Osoba koja vrijeđa zaštitnika ljudskih prava, pripadnike LGBT zajednice… Najviše me interesuje hoće li osobe iz većine koje se verbalno zalažu za evropske vrijednosti, glasati za nju”, kazao je Mašković.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content