NIN: Skaj prepiska otkriva vezu Darka Šarića sa funkcionerima vlasti u Srbiji i SNS

Radio Titograd

02.03.2023, 08:29h

< 1 min

Foto:Anadolija

Razgovori ljudi Darka Šarića sa predstavnicima institucija svjedoče o sumnjivim odnosima sa ljudima iz vlasti u Srbiji, piše nedeljnik NIN u izdanju od četvrtka.

Od dolaska SNS-a na vlast u slučaju Darko Šarić ne prestaju da se donose kontroverzne odluke povoljne za ovog okrivljenog, a poslednja, povodom pravosnažne presude za šverc skoro šest tona kokaina, jeste još ne izvršno sudsko rješenje da se umjesto u požarevačku Zabelu gdje postoji odjeljenje za djela organizovanog kriminala i gdje se obično šalju tako osuđeni, Šarić upućuje u zatvor u Sremskoj Mitrovici, piše NIN.

-Sve ovo prati objavljivanje nove optužnice protiv njega u kojoj tužilaštvo prikazuje Skaj prepisku gdje optuženi indirektno navode predsjednika Apelacionog suda u Beogradu Duška Milenkovića i visokog funkcionera BIA Marka Parezanovića, ali spominju i tri nadimka: ‘Oskar’, ‘$’ (oznaka za američki dolar) i ‘Edo’, iza kojih se po navodima više izvora NIN-a iz istrage, kriju visoki funkcioneri vlasti i naprednjaka – piše ovaj list.

Prema pisanju ovog medija, za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije u optužnici iznosi Skaj komunikaciju koja se odnosi na krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret, ali i drugu u kojoj se spominju sporni kontakti uoči druge odluke Apelacionog suda 2020, koja je trebalo da bude konačna.

-Više izvora iz istrage nam je potvrdilo da se ‘predsjednik apelacije’ i ‘apelacija’ odnosi na sudiju Duška Milenkovića koji je predsjednik Apelacionog suda u Beogradu, kao i da se ‘Marko’, ‘Markus’ i ‘Markos’ odnosi na Marka Parezanovića, načelnika 5. uprave za kontraobavještajnu zaštitu BIA – prenosi NIN.

Dodaje se da se u jednoj konverzaciji spominje kako je u kancelariju kod „Markusa“ ušao tadašnji direktor BIA Bratislav Gašić, iznenađen ko tamo sjedi.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 17:47h

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 17:22h

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 15:49h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 15:25h

Sport, top2

28.03.2023. u 15:18h

Skip to content