Nikolić: Zogović i njegove kolege odavno najavljuju hapšenje Mila Đukanovića; Zogović: Ne radi se o Đukanoviću lično

Radio Titograd

29.05.2024, 18:46h

2 min

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu kazao je obraćajući se Milunu Zogoviću iz DNP-a da on i njegove kolege odavno najavljuju hapšenje Mila Đukanovića.

“Tu se radi isključivo o pokušaju da se poltiički osvetite Milu Đukanoviću zbog onoga za šta ga politički teretite, a to je nezavisnost i članstvo u NATO. To je ključni grijeh Mila Đukanovića. I vi sada pokušavate da nametnete tužilaštvu obavezu da ćete biti zadovoljni onog trenutka kada tižilaštvo uhapsi Mila Đukanovića. Jer do tada nema pravde u Crnoj Gori ali će je biti kada uhapse Đukanovića. To govori da vaša podrška ovim ljudima nije bezuslovna nego da koincidira sa onim što su vaša politička očekivanja”, kazao je Nikolić i dodao:

“I onda treba sad u ovim uslovima, ovakve političke hajke da pretpostavimo da bi Milo Đukanović ili bilo ko sjutra od nas imao tretman kao bilo koji građanin. Jasno je kakave obaveze vi namećete tužilaštvu. Prvi komentar koji ste dali u odnosu na novu tužilačku organizaciju je da od njih očekujete da saopšte odnos prema državnom udaru, i da će to biti uslov da ih podržite. I vi ste ih podržali. Poznavajaći Markovića Kolo sreće se okreće gospodine Zogoviću, vidjećemo gdje će nas odvesti ove političke akcije revanšizma od 2020.”, dodao je Nikolić.

Zogović je naveo da se ne radi o Đukanoviću lično.

“Ko je god kršio zakon treba da bude dostupan pravdi. Ja nijesam rekao da bude zatvoren Đukanović iako smatram da treba da bude u stotine sudskih procesa, već sam pitao da li je bio pozvan na razgovor. Što se tiče državnog udara nemamo mi problema sa dokazima već imamo problema sa montažom”, odgovorio je Zogović.

Kaže da smatra da svi oni koji su u prethodnom periodu kršili zakon, moraju da odgovaraju.

Nikolić je dodao da se “njegov partijski predsjednik se udvarao Vučiću, koji je rekao da je vidio svojim očima šta se spremalo u Crnoj Gori”.

“Tako da Knežević treba da popriča sa njim i Jelenom Karleušom”, odgovorio mu je Nikolić.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content