Nikolić: Zloupotreba studenata još jedna potvrda da je namjera popisa posrbljavanje Crne Gore i etnički inženjering

Radio Titograd

27.10.2023, 14:50h

< 1 min

Demokratska partija socijalista izražava duboku zabrinutost zbog zloupotrebe studenata iz Crne Gore od strane Srbije u kampanji za predstojeći popis stanovništva, čime je još jednom potvrđeno da je stvarna namjera popisa posrbljavanje Crne Gore i etnički inženjering, poručio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista.

“Popis stanovništva je važan proces koji treba biti sproveden na fer i transparentan način, bez političkih manipulacija. Međutim, izvještaji o angažovanju studenata iz Crne Gore u kampanji Srbije za popis stanovništva predstavljaju ozbiljnu povredu principa nepristrasnosti ovog procesa”, navodi Nikolić.

Demokratska partija socijalista poziva vlasti Srbije da odmah prekinu sa ovom praksom i poštuju integritet i autonomiju studenata iz Crne Gore.

“Takođe, apelujemo na nadležne institucije u Crnoj Gori da zaštite prava i interese naših studenata i osiguraju da se njihovo obrazovanje ne koristi u političke svrhe.

Popis stanovništva je proces od velike važnosti za svaku državu, ali mora biti sproveden na način koji poštuje prava i dostojanstvo svih građana. Zloupotreba studenata iz Crne Gore u kampanji za popis stanovništva predstavlja ozbiljno kršenje tih principa i zahtijeva hitnu reakciju i osudu.

Sve navedeno još jednom potvrđuje da ne postoje uslovi niti politički ambijent za održavanje popisa te da jedino inkluzivan dijalog koji bi doveo do kompromisa može garantovati učešće u ovom procesu i relevantnost dobijenih podataka”, zaključuje Nikolić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content