Nikolić sa Meken: Učinci antizapadne propagande na istorijskon maksimumu, zabrinjava izostanak reakcije vlasti

Radio Titograd

22.03.2024, 12:55h

< 1 min

Foto:DPS

 

Ključni izazov za Crnu Goru u predstojećem periodu biće kako osigurati napredak na putu ka Evropskoj uniji, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Poslaničkog kluba DPS-a Andrije Nikolića sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori Don Meken u Skupštini Crne Gore.

Nikolić je u razgovoru sa Meken saopštio da trenutne društveno političke prilike upućuju na zaključak da parlamentarna većina nije jedinstvena i da značajan broj njenih konstituenata nemaju interes da ova vlada bude uspješna, što, kako je rekao, dovoljno govori o deficitu kapaciteta aktuelne vlasti da pridruži zemlju Evropskoj uniji.

Podsjećajući da je u Crnoj Gori tokom posljednje godine zabilježen zabrinjavajući pad podrške članstvu u NATO-u, Nikolić je istakao da su učinci antizapadne propagande u Crnoj Gori na istorijskom maksimumu, ali da više od toga zabrinjava izostanak kredibilne reakcije državne vlasti, koja je, kako je rekao, i sama podijeljena po tom pitanju.

Ambasadorka Meken je kazala da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da vidi Crnu Goru koja nastavlja demokratske reforme i progres na putu ka Evropskoj uniji.

Sagovornici su pored dinamike unutrašnjih političkih procesa, razmijenili stavove i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage iz vlasti i iz opozicije, daju doprinos političkoj stabilnosti Crne Gore i njenoj evropskoj perspektivi.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content