Nikolić: Ne vjerujemo u nepristrasan pristup Tužilaštva; Dragović: Najveći problem pravosudnih institucija je hipoteka ružne prošlosti

Radio Titograd

08.07.2024, 12:27h

2 min

Foto:Printscreen

 

Delegacija Skupštine Crne Gore prisustvovaće 11. jula – Danu sjećanja u Srebrenici. Crnogorsku delegaciju na obillježavanju Dana sjećanja na genocid u Srebreici predvodiće potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović. Na Kolegijumu kod predsjednika Skupštine biće dogovoren sastav delegacije.

Poslanici u Skupštini Crne Gore danas su nasataviti rad objedinjenoj raspravi o Izvještaju o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2023. godinu i Godišnjem Izvještaju o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2023. godinu.

Takođe, planirano je utvrđivanje dnevnog reda Šeste sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini.

Tok sjednice:

12.oo – Poslanik PES Darko Dragović smatra da je najveći problem pravosudnih institucija bio hipoteka ružne prošlosti.

“Sudije su za period bivše vlasti nijesu bile nezavisne već postupale po nalogu tadašnje predsjednoce Vrhovnog suda. Državni tužioci su u tom periodu, čast izuzecima, postali dio kriminalne mreže”, kazao je između ostalog Dragović.

Šef Poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić je kazao da ne vjeruju u nepristrasan pristup ovog Tužilaštva.

“Nikad iz DPS nije stigla poruka da ne treba utvrđivati nečiju odgovornost. Pokušaj kriminalizacije DPS i etiketa kako je DPS krilo mafije. Sve de pokušalo da se uništi DPS, ali to neće ići lako. Vidimo selektivost u postupanju Tužilaštva i čitanju transkripata iz SKY aplikacije”, dodao je Nikolić.

Delegacija Skupštine Crne Gore ide u Srebrenicu 11. jula

11.28 – Skupština Crne Gore ima obavezu da na primjeren način obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici

Poslanički klub Bošnjačke stranke uputio je danas dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, sa pitanjem na koji će način Skupština Crne Gore obilježiti 11. jul, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

“Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore dana 17. juna 2021. godine, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u kojoj je, između ostalog, 11. jul proglašen Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, kao i nedavnu Rezoluciju UN kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, a za koju je Crna Gora glasala na sjednici Generalne skupštine UN, ova Skupština ima obavezu da na primjeren način obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici’, navodi se u dopisu koji potpisuje šef kluba poslanika Amer Smailović.

Delegacija Skupštine biće na taj dan u Srebrenici, a na čelu Delegacije biće potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

“Na Kolegijumu kod predsjednika Skupštine ćemo dogovoriti sastav delegacije”, kazala je Popović.

Ona je pozvala da poslanički klubovi delegiraju po jednog predstavnika koji će biti dio delegacije.

M.Dušević

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content