Nikolić: Inicijativa o smjeni Mandića biće razmatrana na prvoj narednoj sjednici

Radio Titograd

09.03.2024, 20:58h

2 min

Foto:DPS

 

Ovo nikad nije ni bila vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je (Milojko) Spajić stečajni upravnik. Kako god, i Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u Skupštini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za smjenu Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Skupštine, jer će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik Skupštine Crne Gore – poručio je Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.

On je ocijenio da su PES i Milojko Spajić ovim prijedlogom potvrdili da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika Skupštine.

– Umjesto da na djelu pokažu da su moderna evropska stranka koja je u stanju da povuče Crnu Goru naprijed, oni su pristali na ponižavajuću ulogu koja im je dodijeljena – da budu perači političke biografije Andrije Mandića – podvukao je Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.

Zato smatra da nikoga više ne bi trebalo da čudi zašto je Andrija Mandić za njih Dalaj Lama, zašto ćute na Dodika i rušenje dobrosusjedskih odnosa, zašto se prave ludi kada se u Skupštini govori o srpskom svetu, zašto ih nije briga za Mandićevo nelegalno dvojno državljanstvo, zašto žmure na zastavu druge države u kabinetu predsjednika Skupštine i zašto dozvoljavaju šovinističke ispade Mandićevih partijskih kolega iz Pljevalja i Nikšića.

– Ko ima oči i zeru zdravog razuma, jasno mu je da Mandić svađa i muti po Crnoj Gori, a od danas je jasno da takvo ponašanje otvoreno legitimišu i podstiču PES i Milojko Spajić. Ne interesuje nas čime ih sve Mandić ucjenjuje, ali je očigledno da su Spajić i PES izabrali najbrži mogući put da davno započeto rastakanje svoje stranke završe nestankom sa političke scene i neminovnim padom vlade – dodao je Nikolić.

Sad su, kaže, stvari ogoljene do kraja.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content