Nikoleta Đukanović “Crna Gora trebalo da kosponzoriše Rezoluciju o Srebrenici”

Radio Titograd

23.05.2024, 11:00h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Crna Gora ne bi trebalo da pravi kompromis oko pitanja kakva je Rezolucija o Srebrenici, iako ih kod nas ima ali u svrhu opstanka Vlade, a ne pomirenja, ocijenila je profesorica na Univerzitetu Donja Gorica Nikoleta Đukanović. Gostujući u Jutarnjem programu ističe da Crna Gora treba i da kosponzoriše Rezoluciju.

“Oko ovih pitanja, ne bi trebalo da bude kompromisa. Kod nas ih ima, ne da bi to dovelo do pomirenja i da bi to dovelo do nekog, hajde da kažemo, sklada i mira, nego isključivo da bi vlada opstala. I tu je u stvari problem, što mi od samog početka ne vidimo jasne pravce razvoja, bez obzira na retoriku članstva u EU, i ne vidimo prosto neku konzistentnost kada su u pitanju vrijednosti i principi ka kojima ta vlada stremi”, smatra Đukanovićeva.

Kaže da Crna Gora, “nažalost nije kosponzisala tu Rezoluciju”.

“Po mom mišljenju, glasaće za, kako su to najavili. Vidjećemo kakvi će sve pritisci biti do samog glasanja i na Vladu i na primjera”, smatra ona.

Stava je i da su amandmani Crne Gore besmisleni.

“Ja vjerujem da čak i amandmani, koji su po mom mišljenju nekako besmisleni, prosto nisu imali nikakvo uporište, bez obzira što su neki od njih dio današnje preambule, predstavljaju u stvari nekako odraz tog upravo pritiska na vladu i primjera”, smatra ona.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

04.06.2024. u 17:09h

04.06.2024. u 17:09h

Skip to content