Nikola Martinović: Abazović osoba kojoj su čast, istina i zakon nepoznati

Radio Titograd

11.03.2023, 19:08h

2 min

Foto:CDM

Nikola Martinović, advokat optuženog Petra Lazovića, obratio se javnosti povodom teksta u Vijestima i uputio jasnu poruku premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću.

Martinović je iznio stav da Abazović u tekstu koji Vijesti objavljuju vrši i navodi na protivzakonit uticaj, što je u Crnoj Gori krivično djelo.

– Dritan Abazović, osoba kojoj su istina, čast i zakon nepoznati, nesrećnim slučajem premijer Vlade koju sada više niko ne želi, ponovo sije mržnju i poziva na kršenje osnovnih i univerzalnih civilizacijskih i zakonskih normi i prava Petra Lazovića. U nemogućnosti da iznese bilo kakvu činjenicu o krivici Petra Lazovća, sada su njegova meta ugledni Crmnogorci i privrednici, osobe koje uopšte ne poznaje, ali želi da im naudi zbog ljudskog odnosa prema porodici decenijskog prijatelja. Takve osobe Abazović ne zna i nikada neće ni znati, ni imati za prijatelje, upravo zbog odsustva osjećaja prijateljstva i časti. Abazovića vodi samo lični i trenutni interes za vršenjem bilo koje funkcije – naveo je Martinović.

Kako je istakao, za taj interes Abazović ostavlja prijatelje, izdaje partijske drugove, i nudi sve novom koalicionom partneru, kako bi mandat produžio makar za još jedan dan.

– Zato ga bivši premijer Krivokapić, kome je bio potpredsjednik, sa kojim se grlio i ljubio, dijelio flašu rakije, u koga se kleo, posle manje od godine druženja naziva izdajnikom. Ljuti neprijatelj DPS, bio mu je odlican partner u obaranju sopstvene Vlade i izboru nove u kojoj ce napredovati i umjesto potpredsjednika biti premijer.Pri izboru na funkciju premijera, DPS je Abazoviću bio besprekoran. Bolji od svih drugih sa kojima je do tada dijelio mandat. Njegov bliski savjetnik i valjda prijatelj jer mu je u kuću dolazio, za njega javno kaže da je ga je prevario – rekao je Lazovićev advokat.

Martinović je istakao da Abazović svog partijskog druga koji je u pritvoru, nije ni posjetio, niti ponudio imovinu za moguće jemstvo.

– Prijateljstvo za primjer. Abazović, nakon dvije odluke Ustavnog suda u kojima je utvrđeno da su u dosadašnjem postupku prava Petra Lazovića drastično kršena, umjesto da pozove na poštovanje zakona, ponovo direktno krši zakon .U tekstu objavljenom danas u novinama Vijesti, iznosi se neistina da građani nešto čine za Petra Lazovića. Jemci slobode Lazovića su osobe sa imenom i karakterom koji im omogućava da i u ovakvim smutnim vremenima budu prije svega ljudi. Insinuacije da su jemci povezani sa kriminalom su tvrdnje koje štete njihovom ugledu i za takve tvrdnje Abazović i oni koji ih pronose imaće priliku da pred sudom saopšte argumente. Hrabar u javnom ogovaranju i sijanju tračeva, Abazović nije pokazao ni trunku hrabrosti kada pred sudom treba saopštiti argumente.U tekućim sporovima koji se protiv njega vode, zaobilazi sud u širokom luku.Vidjećemo hoće li u novoj prilici da pred sudom iznese argumente, kao i do sada hrabro ustuknuti – dodao je on.

Martinović jasno smatra da Abazović u tekstu koji su Vijesti objavile vrši i navodi na protivzakonit uticaj, što je u Crnoj Gori krivično djelo.

– Zbog toga će imati i priliku da nadležnom tužiocu saopšti koji je to kriterijum po kojem on bira i utiče na druge da odlučuju sa kim država može, a sa kim ne može poslovati. Ovaj tekst je odličan primjer investitorima i preduzetnicima da razumiju što to kod Vlade čiji je premijer Abazović znači sloboda preduzetništva, slobodno tržište i zabrana monopola, te jednakost građana pred zakonom – zaključio je advokat.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 20:54h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:26h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:16h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:55h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:49h

Skip to content