Netanjahu: Cijeli svijet protiv nas zbog neznanja i antisemitizma; Masovni antivladini protesti u Jerusalimu

Radio Titograd

01.04.2024, 07:36h

< 1 min

Foto:Ambasada Palestine

 

U Jerusalimu protestvovalo više desetina hiljada ljudi tražeći ostavku Benjamina Netanjahua i raspisivanje izbora. Izraelski premijer odgovara da bi se izborima radovao samo Hamas, ali i da se cijeli svijet udružio protiv Izraela iz neznanja i zbog antisemitizma. IDF spreman za početak operacije u Rafi, evakuiše civile i najavljuje konačni obračun da Hamasovim brigadama.

Antivladini protesti u Jerusalimu

Antivladini protesti počeli su u nedjelju u Jerusalimu i, kako je najavljeno, trajaće četiri dana. Demonstranti su postavili šatore i proveli noć ispred Kneseta. Traže ostavku Benjamina Netanjahua i raspisivanje izbora. Opozicija tvrdi da su protesti jedini spas za Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da bi raspisivanje izbora u ovom trenutku išlo na ruku jedino Hamasu.

IDF spreman za operaciju u Rafi

IDF je spreman za operaciju u gradu Rafi, gdje se nalazi više od milion izbeglih Palestinaca iz drugih djelova Gaze. Izraelske snage tvrde da evakuišu civile iz zone operacije i najavljuju obračun sa Hamasovim brigadama koje se, kako navode, kriju u tom gradu uz granicu sa Egiptom.

Izraelska delegacija se vratila u Kairo da procijeni da li je nastavak pregovora o primirju i oslobađanju talaca iz Gaze i dalje svrsishodan.

IDF je potvrdio da je dronom elimisnisao visokorangiranog operativca Hesbolaha na jugu Libana, a sirijski mediji javljaju da je Izrael izvršio još jedan napad u blizini Damaska.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content