Nenezić: Vlada da staljinističkim metodama ne pritiska Sindikat prosvjete

Radio Titograd

19.02.2024, 15:07h

< 1 min

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je medijske navode prema kojima službenici Uprave policije obilaze škole širom Crne Gore i na taj način, kako su kazali iz Sindikata prosvjete, vrše pritisak na prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk.
„Tragom informacija koje su objavili određeni mediji o inspektorima policije koji se raspituju o odvijanju nastave, čak i ulaze u školske prostorije kako bi fotografisali prosvjetne radnike koji su stupili u štrajk, ističemo da taman kad smo pomislili da ne može niže pasti Spajićeva Vlada nas demantuje”, naveo je Nenezić.
Prema njegovim riječima, najnovije informacije pokazuju da nedostatak interesovanja premijera i njegovih saradnika, za teme koje ih ne zanimaju, za posljedicu ima to da se tajnim staljinističkim metodama vraćamo u period Informbiroa.
„Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu pritiska na prosvjetne radnike i apelujemo na premijera Spajića da krene da se bavi svojim poslom i riješava aktuelne probleme, bez trošenja energije na kreiranje lažnog alibija sebi”, istakao je Nenezić.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content