Nenezić: Potrebno učiniti više kako bi se popravio položaj žena u našem društvu

Radio Titograd

08.03.2024, 08:08h

< 1 min

Foto:

Predstavlja mi posebnu čast i zadovoljstvo što sam u prilici da kao predsjednik Skupštine Opštine Bar uputim čestitke našim damama povodom 8 . marta Međunarodnog dana žena, poručio je predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić.

“Ipak, moram istaći da moderno crnogorsko društvo i dalje nije pružilo našim građankama dovoljno na planu poboljšanja njihovog položaja, njihove emancipacije i političke zastupljenosti. Doprinos žena razvoju našeg društva je nemjerljiv, one nesumnjivo i dalje čine najbolji dio naše društvene i političke zajednice. Položaj žena u Crnoj Gori je izazov za sve nas, jer ako želimo da zaslužimo zaslužimo epitet istinski demokratskog društva, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, moramo svi učiniti mnogo više”, kazao je on.

Osim što, kako ističe, osuđujemo, moramo biti proaktivniji i naći riješenja za činjenice da su, nažalost, žene i dalje u Crnoj Gori često žrtve raznih vidova nasilja, nerijetko su manje plaćene za isti posao od svojih saradnika muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkoj dimenziji još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.

“Imajući u vidu koliki teret danas žene u našem društvu nose, zaista moramo shvatiti da ukoliko ne omogućimo ravnopravan položaj žena ni mi kao društvo nećemo ići naprijed, jer žene u našem društvu danas su upravo najveća snaga i najsnažniji motor razvoja”, zaklučio je Nenezić.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

05.04.2024. u 18:15h

05.04.2024. u 18:15h

Skip to content