Nema više “smrdljivih” jela u bečkom metrou

Radio Titograd

21.07.2018, 00:00h

< 1 min

Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane „smrdljivih“ jela u vozovima podzemne železnice. Najprije će jela koje se više osjećaju zabraniti na liniji U6.

Od septembra „smrdljiva“ jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su leberkeze ili kranjska kobasica sa sirom, odnosno pica, neće više moći da se jedu u vozovima podzemne železnice linije U6.

Čovek sa maskom na stanici Folksteater u Beču

Čovjek sa maskom na stanici Folksteater u Beču

„Pokrećemo s tim u vezi, najprije, širu informativnu 'ofanzivu', kako bi senzibilizovali putnike“, rekla je nadležna gradska savjetnica Uli Sima.

Bečki gradski prevoznik „Viner linijen“ za jesen već priprema informativnu „ofanzivu“, koja sadrži kako informacije preko razglasa na stanicama U6, tako i plakate, naljepnice u i izvan vozova, te i informacije na ulazu u stanice.

„Dužina puta, u prosjeku, u U6 traje između pet i deset minuta i zato smatramo da je moguće tražiti da putnik tih par minuta izdrži bez jela koja se snažnije osećaju“, ističe Sima.

Ona je ukazala da se o temi jela diskutuje već mnogo godina, i da sa apelima nije ništa postignuto, te da je rješenje jedino u zabrani.

Sima ističe da će zabrana, takođe, donijeti i manje posla čistačima vozova.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 15:00h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 14:50h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Skip to content