NEDOVIĆ “Sa rezolucijama principijelno, pregovori u Podgorici zahtjevni”

Radio Titograd

04.07.2024, 08:59h

2 min

Foto:RTCG

 

Rezolucija o Jasenovcu izazvala bi iste reakcije, kad god da se izglasala, tako da tajming njenog izglasavanja ne igra nikakvu ulogu, smatra poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović.

Nedović je u Jutarnjem programu kazala da rezolucija odaje pijetet žrtvama i da nije protiv nijednog naroda.

“Rezolucija bi izazvala isti efekat, a reakcije bi bile iste. Pokret Evropa sad je spreman da se suoči sa prošlošću. Mi se sa rezolucijama principijelno odnosimo i usvajaćemo sve rezolucije koji se odnose na žrtve, a ne na narod. Rezolucija o Jasenovcu odaje pijetet žrtvama i nije uperena protiv nijednog naroda”, poručila je Nedović.

Komentarišući političku situaciju u Podgorici, Nedović je kazala da pregovori oko rješavanja krize u Glavnom gradu i dalje traju.

Nedović tvrdi da gradonačelnica Podgorice Olivera Injac daje sve od sebe da ispravi sve što se dešavalo zadnjih godina.

“Nesuglasica ima, ali pregovori traju i zahtjevni su. PES želi stabilnu vlast na cjelokupnom nivou, dajemo svoj maksimum i nadamo se pregovorima koji će se završiti u korist građana”, kazala je Nedović.

Potvrdila je da je bilo priča o prekidu pregovora, ali da te informacije nijesu tačne.

“Bilo je priče o prekidima. U nedostatku komunikacije sa medijima, suočeni smo sa medijskim spinovima”, tvrdi Nedović.

Govoreći o najavljenom premijerskom satu, Nedović je kazala da ponašanje opozicije nije bilo korektno.

“Mi u Crnoj Gori smo navikli na političare koji slatko govore, a u pozadini se ništa ne dešava. Ovdje je za 30 godina ugašeno svako preduzeće. Zaduženi smo godinama i preteško je da u ovakvoj sitaciji nešto napraviti. Zato mi je drago što je premijer Milojko Spajić čovjek kakav jeste, jer nama treba političar koji će ekonomski oporaviti ovu zemlju. Narod je sit slatkih priča”, smatra Nedović.

Prema riječima Nedović, Vlada je itekako stabilna, mada se sa partnerima iz parlamentarne većine ne slažu oko određenih pitanja.

“Postojale su određene sumnje na nivou naših partnera da se neće izglasati neki zakoni koji su proevropski. Izglasali su se. A mi poručujemo ko god odstupi od vladavine prava i plana za rast ekonomije, ne može biti naš partner”, zaključila je Nedović.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content