Neđeši: Mađarska pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu

Radio Titograd

23.02.2024, 11:34h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

„Mađarska je pružila punu podršku Crnoj Gori na NATO putu, tako će biti i za evropski put Crne Gore“,  poručio je Jožeš Neđeši, ambasador te zemlje u Crnoj Gori, prilikom današnjeg susreta sa ministrom finansija, Novicom Vukovićem.

Ambasador Neđeši kazao je da ima velika očekivanja od aktuelne Vlade i da je uvjeren da ova Vlada ima odlučnost i kapacitet, da na vrijeme i u potpunosti, ispuni evropsku agendu.

Ministar Vuković zahvalio je na podršci i partnerskom pristupu koji Mađarska ima prema Crnoj Gori, ocjenivši da je podrška ove zemlje naročito važna, imajući u vidu da će u drugoj polovini godine upravo Mađarska predsjedavati Savjetom Evropske Unije. Takođe je saopštio da očekuje da će se tradicionalno dobre političke, kulturne i ekonomske veze dodatno unaprijediti.

Ambasador Neđeši podsjetio je na prisutnost mađarskih kompanija koje imaju značajne investicije u Crnoj Gori, naročito u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma. U cilju većeg zadovoljstva postojećih i privlačenja novih investitora, predložio je ubrzavanje pregovora o sporazumu o uzajamnoj zaštiti investicija, otpočetim još 2016. godine.

Ministar Vuković kazao je da će Vlada, sa posebnom pažnjom, kreirati poslovni ambijent koji će biti dovoljno podsticajan za kredibilne ulagače.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content