Nebojša Rodić – novi diplomata, isti opasni narativ

Radio Titograd

16.02.2024, 08:14h

< 1 min

Foto: Vlada Srbije

 

Odnos između Crne Gore i Srbije jeste bratski odnos ljudi, naroda i građana koji žive sa obje strane granice. Nema sile koja jedan narod može da rastavi, nema sile koja jedan narod može podijeliti, nema te sile koja će biti jača od volje naroda i od volje građana rekao je novoimenovani ambasador Srbije Nebojša Rodić tokom jučerašnjeg obilježavanja Dana ustavnosti i Dana državnosti Republike Srbije u Podgorici, piše Pobjeda.

Rodić je to kazao ispred spomenika Karađorđu u centru Podgorice, počevši obraćanje riječima: „Pomaže Bog, braćo i sestre”, na što je dobio odgo vor: ,,Bog ti pomogao”.

Rekao je da je privilegovan što može da se obrati kao ambasador Republike Srbije i zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dajući mu ukaz da predstavlja njega i Srbiju u, kako je rekao, “ponosnoj, nama dragoj, neodvojivoj Crnoj Gori”.

On je detaljno podsjetio na 220 godina od Prvog srpskog ustanka, donošenje prvog srpskog ustava 1835. godine i na vjerski praznik Sretenje i poručio da ,,vječito živi prijateljstvo između naroda koji živi u Crnoj Gori i Srbiji”.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content